Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van
3
stemmen
Oliebollen met stoofpeertjes en kaneelsuiker
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Rijstijd
1
uur
uur
Totale tijd
1
uur
uur
25
minuten
min
Servings:
25
stuks
Equipment
beslagkom
plasticfolie
frituurpan of wok met neutrale olie
ijslepel
Ingredients
Oliebollen:
500
g
bloem
500
ml
volle melk
1
zakje
instant gist
- 7 g
2
eieren
50
g
kristalsuiker
1
tl
kaneelpoeder
2
stoofpeertjes
- in stukjes
snuf
zout
Kaneelsuiker:
100
g
kristalsuiker
1
tl
kaneelpoeder
Instructions
Doe alle ingrediënten voor de oliebollen bij elkaar in een kom en roer dit tot een glad beslag.
Dek de kom af met plasticfolie en laat het beslag 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
Verwarm ondertussen de olie naar 190℃ en schep de kristalsuiker en de kaneelpoeder om.
Schep een ijslepel van het oliebollenbeslag in de hete olie en frituur de oliebollen in 5-6 minuten rondom goudbruin en gaar.
Laat de oliebollen heel even uitlekken en rol ze daarna door de kaneelsuiker.