Naanpizza geitenkaas met kip

Mocht je op zoek zijn naar een lekkere lunch, dan is deze naanpizza geitenkaas met kip een absolute topper! Hoewel je het natuurlijk ook heel goed als lichte avondmaaltijd kunt eten, samen met een bak sla ernaast bijvoorbeeld.

Mijn favoriete fast food is toch wel pizza en ik vind het leuk om dit in alle vormen en maten te maken. Of ik nou pizzabroodjes uit de Airfryer maak, een Naanpizza als deze of pizzarolls… ik vind het altijd een succes.

De naanpizza geitenkaas is super simpel om te maken en je hebt ‘m in no-time op tafel staan.

naanpizza kip
naanpizza recept

Naanpizza recept

Dit is niet het eerste Naanpizza recept dat we hier op OMF delen. Door de jaren heen hebben we al behoorlijk wat pizza recepten op Naan gemaakt en geef ons eens ongelijk! Het is super simpel om te maken en je bent zo klaar. Helemaal als je kant-en-klaar Naan gebruikt kun je binnen 10-15 minuten aan tafel met een overheerlijke naanpizza.

Mocht je deze Naanpizza geitenkaas met kip nou niet helemaal je van het vinden, wellicht vind je dan één van de onderstaande recepten wel top!

Mijn persoonlijke favorieten zijn de naanpizza met burrata en artisjok, sowieso álles met burrata – oef, en de wat meer ‘klassieke’ naanpizza met tonijn.

naan met kip

Naanpizza maken

Naanpizza maken doe je uiteraard met Naan (duh). In plaats van pizzadeeg gebruik je Naan. Ik heb altijd de neiging om naanbrood te zeggen, maar eigenlijk is dat dubbelop. Naan betekent namelijk ‘brood’.

Naan wordt vaak geserveerd bij Indiase curries en je kunt het heel makkelijk zelf maken. In het recept voor mijn knoflook naantosti met honing vind je mijn basisrecept voor naan.

Als ik naanpizza’s maak, kies ik altijd liever voor kant en klaar brood uit de supermarkt. Deze zijn namelijk al gebakken, waardoor ze als pizza minder lang de tijd nodig hebben in de oven. Bovendien vind ik het lekker als het brood bij het maken van naanpizza ook daadwerkelijk een beetje krokant wordt en ik heb gemerkt dat dit het makkelijkste gaat bij kant-en-klare broden.

In de betere supermarkten kom je vaak verschillende soorten naan tegen en negen van de tien keer kun je kiezen uit een naturel variant of knoflook & koriander. Ik ga eigenlijk altijd voor de laatste want juist de kruiden zorgen voor een lekkere smaak. En ja, ik heb een godsgruwelijke hekel aan koriander, maar ik vind dat je dat niet eens proeft in de kant-en-klaar broden.

naanbrood geitenkaas

Naan met kip

Hoewel ik met pizza’s absoluut voorstander ben van het hoe-minder-ingrediënten-hoe-beter principe, wilde ik deze keer een lekker rijkelijk belegde naanpizza maakte. En dus maakte ik Naan met kip!

De kip kun je kruiden zoals jezelf lekker vindt. Omdat ik het vlees qua smaak goed wilde laten aansluiten bij de (verse) geitenkaas, hield ik het kruiden van de kip vrij simpel deze keer. Ik gebruikte uipoeder, knoflook en Provençaalse kruiden. De provençaalse kruiden zijn vaak gemaakt met een mix van basilicum, oregano, tijm en rozemarijn. Af en toe wil er ook nog wel eens een beetje dragon bij zitten.

Omdat de naanpizza niet zolang de oven in hoeft, het deeg hoeft immers niet gaar te worden, is het handig als je de kip even lichtjes aanbakt in de koekenpan. Dit hoeft helemaal niet lang, maar zorg ervoor dat de kipreepjes alvast een beetje bruin kleuren en dat je aan de buitenkant geen rauw vlees meer ziet.

Zo weet je zeker dat de kip in de oven goed gaar wordt en niet helemaal uitdroogt.

Voor deze ene keer gebruikte ik reepjes kipfilet omdat ik dat nou eenmaal voor handen had. Maar de volgende keer grijp ik gewoon weer terug naar kipdijfilet. Gebruik vooral wat jij het lekkerst vindt!

naanpizza maken

Naanbrood geitenkaas

De geitenkaas is het ingrediënt dat verreweg voor de meeste smaak zorgt op deze naanpizza geitenkaas. Ik koos voor verse, zachte geitenkaas die je zelf nog moet verkruimelen.

Het leuke van dit naanbrood met geitenkaas is dat er geen saus aan te pas komt. Verkruimel de verse geitenkaas over de naan en je zult merken dat de warmte van de oven de geitenkaas al lichtjes doet smelten. Súper lekker en de sterke geitenkaas-smaak blijft absoluut overeind!

Samen met de geitenkaas mogen ook vast de kip en de dunne uienringen worden toegevoegd. Ik vind het heerlijk als de rode ui lichtjes in de oven gaart, maar nog niet helemaal door bakt. Zo blijft de frisse smaak van de ui overeind en dat past perfect bij deze naanpizza geitenkaas.

Maak de naanpizza geitenkaas na het bakken af met een flinke berg rucola, een handje walnoten, extra vergine olijfolie en een sprenkeltje van je favoriete azijn. Ik gebruikte zelf azijn met zwarte knoflook en dat was goddellijk!

Goed, over naar het recept!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

naanpizza geitenkaas
5 van 1 stem

Naanpizza met geitenkaas en kip

Porties2 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 18 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Hoelang te bewaren direct opeten

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

Gekruide kip:

  • 200 g kipfilet – in reepjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • peper en zout

En verder:

  • 2 Naans
  • 100 g verse geitenkaas
  • 1 rode ui – in dunne, halve ringen
  • 1 handje walnoten
  • extra vergine olijfolie
  • je favoriete azijn

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Meng de kipfiletreepjes met de olijfolie en kruiden- en specerijen. Bak de kip 5 minuutjes in een droge koekenpan aan.
  • Leg de Naans op de bakplaat en verkruimel de verse geitenkaas er overheen.
  • Verspreid de reepjes kipfilet en de rode ui over de pizza's en bak ze 15 minuten in het midden van de oven, tot de Naan een beetje krokant is geworden.
  • Haal de naanpizza geitenkaas uit de oven en verdeel de rucola en walnoten er overheen.
  • Maak af met extra vergine olijfolie en je favoriete smaakvolle azijn.
Gang: bijgerecht, lunch
Keuken: Indiaas
Trefwoord: gekruide kip, naan, naanpizza

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close