Deelde ik onlangs nog een overheerlijk recept voor kokosijs met chocolatechips, is het vandaag tijd voor een nieuw ijsrecept dat perféct combineert met het eerder genoemde ijs. De combinatie van kokos en mango is voor mij heilig, ik vind het lekker op tál van manieren en er staat zelfs een cheesecakerecept in mijn nieuwe boek waarvoor ik deze combinatie heb gebruikt. Nadat ik aan de slag was gegaan met het kokosijs moest ik dus ook nog mango-ijs maken en die slaagde minstens net zo goed. Zo lekker fris van smaak en doordat ik wat minder suiker heb gebruikt dan normaal, proef je juist die intense mangosmaak. Lekker zoet, een heel licht zuurtje… dit ijs is perfect om een zomers dinertje mee af te sluiten.

Mango-ijs

Mango-ijs

 

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Mango ijs

3.71 van 27 stemmen

Mango-ijs

Porties1 liter

Ingrediënten

 • 250 ml slagroom
 • 1 rijpe mango
 • 50 gr kristalsuiker
 • snufje zout

Instructies

 • Schil en snijd de mango in blokjes en pureer deze met behulp van een staafmixer of in de foodprocessor.
 • Doe de mangopuree bij de slagroom in de kom en voeg hier de suiker en een snufje zout aan toe.
 • Klop het geheel even kort op tot alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn en schenk het ijsbeslag vervolgens in de ijsmachine.
 • Laat de machine volgens instructies draaien tot het ijs stevig is geworden.
 • Laat het mango-ijs volledig opstijven in de vriezer.

Join the Conversation

 1. Oeh mango is een van mijn favoriete smaken! Ik maak ook wel eens ijs maar net ietsje anders: met bevroren mango en een scheutje water óf ik gebruik kokosmelk (ik ben lactose-intolerant en eet zoveel mogelijk vegan), voeg verder geen suiker toe. Gewoon in de blender, gaat prima op die manier. Het allerliefste voeg ik er ook nog wat verse munt aan toe!

 2. Martin says:

  gemaakt volgens recept
  helaas veel ijskristallen, is niet snel schepklaar na uit de vriezer halen.
  Ik ga de roomijs variant proberen en bij de sorbetvariant proberen te spelen met de hoeveelheid suiker (dit werkte goed voor mij bij kersensorbet)

 3. Martin says:

  Teleurstellend recept smaakt veelte sterk naar slagroom verhouding is compleet uit balans. Zoetheid en schepbaarheid wel goed echter mangosmaak ver op de achtergrond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close