Last minute Valentijnschocolaatjes

Doomscenario: je bent compleet vergeten dat het vandaag 14 februari en dus Valentijnsdag is en je hebt níets in huis gehaald. En dat terwijl vriend- of vriendinlief nog wel zo gek is op zoetigheid. Geen nood! Dit recept voor last minute valentijnschocolaatjes is in no-time klaar en je hebt er alleen drie repen chocolade en een siliconen bonbon- of ijsblokjes vorm voor nodig. Simpel inderdaad, maar doeltreffend én het ziet er leuk uit. En helemaal handig: dit ‘recept’ is ook voor andere noodsituaties prima inzetbaar.

valentijnschocolaatjes

Als je toch nog naar de supermarkt moet, kies dan voor de chocolade die jij en je partner het lekkerst vinden. Of dit nou wit is of puur of met nootjes, het kan allemaal. Alleen gevulde chocolade gaat helaas niet lukken met deze methode.

Zet een pannetje met water op het vuur en zet in de pan een hittebestendig kommetje of bankje. Zorg ervoor dat de bodem van de kom die je kiest het water niet raakt. Doe de chocolade in de pan en laat de chocolade nét niet helemaal smelten. Wanneer je nog een paar stukjes chocolade ziet zitten haal je de chocolade van het vuur en blijf je roeren tot er een geheel gladde massa ontstaat. Eigenlijk is dit een cheat manier om temperen enigszins na te bootsen. Door het temperen van chocolade (kort gezegd: temperatuurregeling), zorg je ervoor dat de chocolaatjes straks niet direct in je handen smelten.

Neem vervolgens een bonbonvorm en giet hier de gesmolten chocolade in. Het makkelijkste is om een siliconenvorm te kiezen, hiermee kun je straks de chocolaatjes er zo uit duwen. De laatste restjes chocolade kun je met behulp van een siliconen spatel/pannenlikker uit de kom schrapen.

Haal het overtollige chocolade van de vorm door met de siliconenspatel over de bovenkant van de bonbonvorm te vegen. Tik de vorm een paar keer op het aanrecht om te zorgen dat de luchtbelletjes in de chocolade naar boven gaan en niet zichtbaar zullen zijn in je chocolaatjes. Zet vervolgens de bonbonvorm in de koelkast tot de chocolade weer volledig is opgesteven.

En that’s it! Niemand hoeft te weten dat je eigenlijk gigantisch in tijdnood zat en Valentijnsdag compleet was vergeten toch?

valentijnschocolaatjes

valentijnschocolaatjes

Join the Conversation

  1. Juudith says:

    Oooh leuk dit zeg! en helemaal niet moeilijk!! maar eens een keertje proberen!

  2. milou says:

    Leuk idee! Ik lees het te laat voor valentijn maar voor andere gelegenheden is t ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close