Krieltjessalade met gebakken geitenkaas, honing en walnoten

Voor de mooie maanden van het jaar (denk: fantastisch weer met heerlijk veel zon), bedenk ik altijd graag bijgerechten. Want tijdens die mooie maanden vinden er altijd veel etentjes plaats. In de koudere maanden vast ook wel hoor, maar toch minder makkelijk merk ik als ik naar onze eigen situatie kijk. Het mooie weer nodigt gewoon uit, voor een picknick, een barbecue, gewoon een afspraak met vrienden om lekker in de tuin te eten… Genoeg gelegenheden te verzinnen, en zelf vind ik het dan altijd erg leuk én lekker om de hele tafel vol te zetten met gerechten die bij elkaar passen. Zo kan iedereen pakken wat hij of zij lekker vindt, en van alles een beetje proeven. En het staat gewoon leuk. Dat ook. Voordeel vind ik vaak ook dat als ik uitpak met koken, ik sommige dingen alvast eerder klaar kan maken zodat ik op het moment zelf niet al te veel meer hoef te doen. Hoe dan ook, vandaag krieltjessalade met gebakken geitenkaas, honing en walnoten. Een heerlijk bijgerecht!

Mocht je nou helemáál geen zin hebben om te koken, dan kan deze krieltjessalade natuurlijk ook heel goed dienst doen als volledige maaltijdsalade. Alle elementen die je in een lekker dinertje wilt hebben zitten hier namelijk in.

Welke geitenkaas?

Als je in de schappen van de supermarkt kijkt dan zie je tegenwoordig veel verschillende kaasjes. Het assortiment is de afgelopen jaren ongelofelijk groot geworden. Voor deze salade gebruiken we bij voorkeur een vers geitenkaasje zoals deze, zonder toegevoegde smaak. Die voeg je immers na het grillen zelf nog toe door middel van honing. Mocht je dat lekkerder vinden dan kun je natuurlijk ook al geitenkaas met honing gebruiken!

No ratings yet

Krieltjessalade met gebakken geitenkaas, honing en walnoten

Wij zijn dól op aardappelsalades en deze krieltjessalade met gebakken geitenkaas, honing en walnoten is een van onze favorieten voor deze zomer. Lekker als bijgerecht maar hij kan ook prima dienen als snelle maaltijdsalade.
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Hoelang te bewaren Direct opeten

Ingrediënten

  • 800 gram krieltjes
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden
  • een handje walnoten
  • 150 gram baconreepjes
  • 1/2 bosje bieslook fijngehakt
  • 2 geitenkaasjes á 125 gram per stuk
  • honing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 230 graden (met grillstand aan de bovenkant).
  • Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en bak de krieltjes bruin en gaar. Dit heeft vaak even nodig, dus geef het even de tijd. Voeg vlak nadat je de krieltjes in de pan hebt gedaan, ook de knoflook toe en bak deze mee.
  • Bak ondertussen in een andere pan de bacon knapperig.
  • Wanneer de krieltjes en de bacon bijna klaar zijn, doe je de geitenkaasjes in een ovenschaaltje en deze zet je in de oven voor 5 tot 10 minuten.
  • Hussel de krieltjes met de bacon, lente-ui, walnoten en verse bieslook.
  • Serveer de salade met de gebakken geitenkaasjes erover, en eventueel wat honing.
Gang: bijgerecht, salade
Trefwoord: aardappelen, bijgerecht, gegrilde groenten, krieltjes, maaltijdsalade, salade

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Join the Conversation

  1. Maarten says:

    Ik heb voorzichtig gegokt dat de hoeveelheid krieltjes niet klopt want 400 gram per persoon leek me wat heftig?
    (weet tevens niet zeker of ik dan de rest ook moet halveren)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close