Kippendijen uit de oven met tomatensalsa en mozzarella

Vandaag vond ik het weer eens tijd worden voor kippendijen uit de oven. Dus ik haalde ze in huis en probeerde wat uit. Het bleek een waanzinnig lekker recept te zijn! 

Als ik zin heb in een makkelijke maaltijd, wat doordeweeks vrijwel altijd het geval is trouwens, kies ik er al gauw voor om iets in de oven te schuiven. De ene keer zijn dit aardappeltjes, de andere keer gemengde groenten en soms is het een ovenschaal vol met lekkers.

Ik ben dol op gerechten die in de oven te bereiden zijn omdat ik, terwijl er gekookt wordt mijn handen dan ook even vrij heb om de tafel te dekken, Vic bezig te houden of om welke andere dingen dan ook te doen.

De afgelopen maanden hebben we vooral veel kipfilet gegeten want dit vinden we lekker en met Weight Watchers hoef ik er niets voor te rekenen, maar nu had ik toch echt wel weer eens zin in kippendijen uit de oven.

Ik bestelde kippendijen met de boodschappen mee en maakte uiteindelijk kippendijen uit de oven met tomatensalsa en mozzarella. In eerste instantie een wellicht ietwat vreemde combinatie maar het was zo lekker!

De kip raakt tijdens het bakken doordrenkt van alle smaken van de salsa en blijft hierdoor ook heerlijk mals. Een ideaal stukje vlees om ergens bij te serveren en ook nog eens lekker makkelijk. Beter kan niet wat mij betreft.

Wist je dat kip uit de slowcooker ook heel lekker is? Ook een aanrader om eens te proberen!

kippendijen oven
kippendijen uit de oven
3.32 van 22 stemmen

Kippendijen uit de oven met tomatensalsa en mozzarella

Deze kippendijen uit de oven zijn zo lekker. Super simpel om te maken en perfect als licht bijgerecht tijdens het avondeten.
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 55 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • ovenschaal waar de kip in past

Ingrediënten

  • 4 kippendijen zonder vel en bot
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • 2 tomaten
  • 1 bosje peterselie 10 gr
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 40 gr mozzarella
  • sap van een halve limoen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met een beetje olie.
  • Leg de kippendijen naast elkaar in de ovenschaal en bestrooi ze met knoflookpoeder, uipoeder, paprikapoeder en peper en zout.
  • Doe de tomaten samen met de peterselie, het teentje knoflook en de sjalot in een hakmolentje of foodprocessor en maal dit fijn tot tomatensalsa.
  • Verdeel de tomatensalsa over de kippendijen in de ovenschaal en strooi hier vervolgens de mozzarella overheen.
  • Zet de ovenschaal 30 – 35 minuten in het midden van de oven tot de kippendijen gaar zijn.
  • Besprenkel de dijen met limoensap, garneer met verse peterselie en serveer ze vervolgens direct.
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: kip uit de oven, kippendijen uit de oven, kippendijven oven, ovenschotel

Join the Conversation

  1. Positief: We zijn vanavond niet omgekomen van de honger!
    Negatief: Smaakte naar niks.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close