Kerstdagen op OMF

Sinterklaas is inmiddels geweest, op naar de volgende feestdagen: Kerst. Waar gezelligheid en familie veelal centraal staan tijdens de Kerstdagen is uiteraard het kerstdiner voor ons le moment suprème. Uren zwoegen in de keuken om een zoveel gangen diner op tafel te kunnen zetten dat je vervolgens met familie heerlijk op kunt peuzelen. Cadeautjes uitpakken tussendoor, gezellige tafelgesprekken… Ja, wij hebben er al helemaal zin in! Om jullie een eindje op weg te helpen met de voorbereidingen van het Kerstdiner zijn zowel Annebeth als ik sinds september al aan het koken voor Kerst. De komende anderhalve week staat in het teken van Kerstdagen op OMF en we gaan jullie iedere dag voorzien van recepten die geschikt zijn voor het Kerstdiner.

We hebben aan alles geprobeerd te denken. Er zitten gerechten tussen voor de echte vleeseters en voor liefhebbers van is maar uiteraard hebben we ook gedacht aan de vegetariërs onder onze bezoekers. Ook voor hen hebben we een heerlijk drie-gangen diner weten samen te stellen. Met de gerechten die langskomen kun je sowieso een drie-gangenmenu samenstellen maar uiteraard is er ook ruimte over gehouden voor een aantal lekkere dingen. Natuurlijk gaan we nog niet alles verklappen maar een aantal dingen die je voorbij ziet komen zijn:

 • Een kerststol om de Kerstdagen goed mee te beginnen
 • Een vegetarisch stoofpotje met pompoen en kikkererwten.
 • Een fantastische mokka-ijstaart met schuimpjes als knaller om het diner mee af te sluiten
 • Zeewolf met witte wijnsaus als subtiel hoofdgerecht
 • Kerstkransjes om van te snoepen tijdens de borrel

En nog veel en veel meer dan dit. 21 (!) recepten zullen in de komende dagen met jullie gedeeld worden, daar moet vast wel iets tussen zitten toch?

Veel (kook)plezier alvast en vergeet niet om ook naar de Kerstgerechten van voorgaande jaren te kijken! Ik heb ze nog even voor je op een rij gezet:

Veel (kook)plezier!

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Klinkt goed! Ik ben benieuwd!

 2. Con leche says:

  Klinkt allemaal heel veel belovend, ben benieuwd!Ik wil heel graag een keer een kerststol maken, dus dat recept komt zeker goed van pas :)

 3. Hanneke Megens - Avontuur van h'eerlijk leven says:

  Ik kijk uit naar het vegetarische stoofpotje!
  Dat lijkt me super lekker en …

  kan ik mijn vegetarische zus verrassen met een bijzonder gerechtje!

  Fijn weekend!

 4. Can’t wait!
  Ben benieuwd naar de kerstkransjes :)

 5. Roxanne says:

  Leuk! Ik ben erg benieuwd naar de recepten :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close