Hummus bowl met geroosterde bloemkool

Bowl food is nog steeds hartstikke hip, maar ik vind het vooral heel makkelijk. Alle ingrediënten in een kommetje en klaar is kees. Deze hummus bowl met geroosterde bloemkool is voor mij perfect comfort food. Zijdezachte hummus waar je vervolgens groenten en je pitabroodjes in kunt dippen. Zie je jezelf al zitten op de bank? Deze hummus bowl is verder het perfecte gerecht om restjes groenten mee op te maken die jij nog hebt liggen in de koelkast. Zo gebruikte ik een flinke hand babyspinazie, maar gewokte courgette, gegrilde aubergine of geroosterde paprika smaakt hier ook heerlijk bij!

Hummus bowl met geroosterde bloemkool

No ratings yet

Hummus bowl met geroosterde bloemkool

Voor die dagen dat je geen zin hebt om uitgebreid te koken maar wel een voedzame en gezonde maaltijd wil, is deze Hummus bowl met geroosterde bloemkool een echte aanrader.
Porties2 bowls
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Waar te bewaren De Hummus in de koelkast bewaren.
Hoelang te bewaren 3 dagen

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier
  • foodprocessor of hakmolentje

Ingrediënten

  • 400 g kikkererwten uit blik - uitgelekt
  • 2 teentjes knoflook - gepeld
  • sap van 1 limoen
  • 1 tl komijnpoeder
  • 4 el tahin
  • 2 el olijfolie - extra vierge
  • snufje zout

Toppings:

  • 400 g bloemkool - in kleine roosjes
  • 1 el harissa
  • 1 el olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 flinke hand babyspinazie
  • 1 rode ui - in dunne ringen
  • 2 pitabroodjes
  • gemengde noten
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Doe de bloemkoolroosjes in een kom en voeg hier de harissa, olijfolie en citroensap aan toe. Schep goed om en verdeel de bloemkool over de bakplaat.
  • Rooster de bloemkool 30 minuten in het midden van de oven tot de bloemkool zacht is.
  • Maak de hummus door alle ingrediënten bij elkaar in een foodprocessor te doen. Maal fijn tot een zijdezachte hummus.
  • Verdeel de hummus over twee diepe borden.
  • Doe de warme bloemkool in een kom. Voeg hier de spinazie en uienringen aan toe en schep het geheel luchtig om. Verdeel de groenten over de hummus op de borden en strooi hier gemengde noten overheen.
  • Bestrooi het geheel met peper en zout en serveer de bowls met in stukken gesneden pita’s.
Gang: hoofdgerecht, lunch, salade
Keuken: Libanees
Trefwoord: comfort food, geroosterde bloemkool, healthy food, Hummus, makkelijke maaltijd, vegetarisch

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Hummus bowl met geroosterde bloemkool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close