Hummus bowl met geroosterde bloemkool
Voor die dagen dat je geen zin hebt om uitgebreid te koken maar wel een voedzame en gezonde maaltijd wil, is deze Hummus bowl met geroosterde bloemkool een echte aanrader.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd40 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Gang: hoofdgerecht, lunch, salade
Keuken: Libanees
Trefwoord: comfort food, geroosterde bloemkool, healthy food, Hummus, makkelijke maaltijd, vegetarisch
Servings: 2 bowls
- 400 g kikkererwten uit blik - uitgelekt
- 2 teentjes knoflook - gepeld
- sap van 1 limoen
- 1 tl komijnpoeder
- 4 el tahin
- 2 el olijfolie - extra vierge
- snufje zout
Toppings:
- 400 g bloemkool - in kleine roosjes
- 1 el harissa
- 1 el olijfolie
- sap van 1/2 citroen
- 1 flinke hand babyspinazie
- 1 rode ui - in dunne ringen
- 2 pitabroodjes
- gemengde noten
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
Doe de bloemkoolroosjes in een kom en voeg hier de harissa, olijfolie en citroensap aan toe. Schep goed om en verdeel de bloemkool over de bakplaat.
Rooster de bloemkool 30 minuten in het midden van de oven tot de bloemkool zacht is.
Maak de hummus door alle ingrediënten bij elkaar in een foodprocessor te doen. Maal fijn tot een zijdezachte hummus.
Verdeel de hummus over twee diepe borden.
Doe de warme bloemkool in een kom. Voeg hier de spinazie en uienringen aan toe en schep het geheel luchtig om. Verdeel de groenten over de hummus op de borden en strooi hier gemengde noten overheen.
Bestrooi het geheel met peper en zout en serveer de bowls met in stukken gesneden pita’s.