Homemade: Tortillawraps

Vraag Tim wat hij wil eten ’s avonds en wraps komen ongetwijfeld voorbij. Nu koop ik altijd tortillawraps in de supermarkt, maar nadat ik een recept voor homemade tortillawraps op het blog van Ianna zag staan, besloot ik dat ik het maar eens zelf moest proberen te maken. En wauw, waarom heb ik dit niet eerder gedaan? De wraps zijn zoveel beter van smaak, veel luchtiger en gewoon… tsja, beter! Ondanks dat je er wel eventjes voor aan het werk moet, is het resultaat vele malen beter dan wanneer je kant-en-klare wraps gebruikt, dat garandeer ik je.

Wat heb je nodig? (8 stuks)

 • 230 gram bloem + extra om te bestrooien
 • 1 theelepel zout
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 60 gram zonnebloemolie
 • 120 milliliter warm water

1. Meng de bloem met de bakpoeder goed door elkaar en voeg hierna het zout, de olie (goed afwegen!) en het warme water toe. Kneed het geheel een paar minuutjes goed door, ik vind dit het fijnst met de handen, en vorm een bal van het deeg. Laat het deeg afgedekt ongeveer tien minuten staan zodat het bakpoeder zijn werk kan doen.

2. Verdeel het deeg in acht balletjes. Bestuif je werkplek met een beetje bloem en rol de balletjes met behulp van een deegroller zo plat mogelijk. De tortillawraps zijn ‘goed’ wanneer je er bijna doorheen kunt kijken maar je ze wel in hun geheel kunt optillen.

3. Verwarm een droge (je hoeft dus geen vetstof te gebruiken!) koekenpan op het gas en leg een tortillawrap in de pan. Je zult zien dat de wrap begint op te bollen. Zodra de onderkant voorzichtig bruin begint te kleuren kun je de wrap omdraaien. Bak de wrap ook aan de andere kant op dezelfde manier.

4. Herhaal de bovenstaande stap voor alle wraps. Ze hebben in totaal echt maar een minuut of drie/vier nodig gaar te bakken.

Gebruik de verse tortillawraps voor quesadilla’s of maak er lekkere beef taco’s mee. Ze zijn overigens ook lekker om zo te eten met een beetje verse guacamole en tomatensalsa.

tortillawraps

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Hmm, dat lijkt me inderdaad veel lekkerder!

 2. Kevser says:

  Dit is ook de Turkse manier:) gooi de ingrediënten van een lahmacun erop voordat je m op de koekenpan doet en je hebt de originele ‘Turkse pizza’.

  1. Sabine Author says:

   Oh wat goed! Dat ga ik onthouden voor de volgende keer.

 3. Laura says:

  Dit wil ik ook wel eens proberen :)

 4. Het lijkt mij leuk dit eens uit te gaan proberen.

  Nog even dit.
  Onder aan je blog staan foto’s van misschien ook uit proberen.
  De tekst staat onder het witte vlak voor de foto. Je weet wat het is, maar niet hoe het er uit ziet.
  Verder blijft je blog heerlijk leesbaar.

  AJ

  1. Sabine Author says:

   Klopt AJ, de plugin is aan het updaten dus ik hoop dat dit probleem snel is opgelost.

   En bedankt voor je compliment!

 5. Eslem says:

  Wil ik al heel lang proberen, ik zet deze even in mijn to-do lijstje!

 6. Hester says:

  Volgens mij heeft mijn moeder dit vroeger wel eens gemaakt. Toen at ik ze nog met suiker, haha. Lijkt me heerlijk!

 7. Farah says:

  Ik wil dat ook altijd nog een keer zelf maken! Maar dat komt er gewoon niet van ;). In de winkel kopen is zo makkelijk haha.

 8. Jaaaa, deze maak ik ook altijd, ik werk dan met ‘cups’ een stuk makkelijker, haha, deze variant is zo veel lekkerder!!! Soms vul ik ze daarna met vlees, frituur ze in een koekenpan met olie en vul ik ze verder met sla, tomaat, creme fraiche, e.d. niet echt gezond, maar ooooooh, jummmehh!

 9. milou says:

  Hoi Ik had hier een vraag over! Ik had deze pas gemaakt, maa rbij mij worden ze heel hard ipv lekker zacht. Ik heb ook geprobeerd ze korter te bakken, maar dan lijken ze of niet gaar, of worden ze na het uit de pan halen toch nog hard. Hoe zou dat kunnen komen?

  1. Sabine Author says:

   Was het deeg wel luchtig voordat je het ging uitrollen of was het heel erg stevig? Probeer het zout niet direct in aanraking te laten komen met het bakpoeder en zorg ervoor dat het water dat je toevoegt wel warm is. Handwarm, niet heet.

 10. Martine - Duizenden1dag says:

  Ik heb ze vanavond gemaakt en ze waren heerlijk (evt te zien op mijn facebookpagina). We hebben ze gevuld met spinazie, gerookte zalm en avocado.

  1. Sabine Author says:

   Hmm, klinkt heerlijk!

 11. Kookfan says:

  Super recept! Kun je ze ook bewaren? Bijvoorbeeld in een ziplock om later in de week te eten?

  1. Sabine Author says:

   Ze blijven niet heel lang houdbaar in een ziplockbag. Je zou ze eventueel wel kunnen invriezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close