Op OMF kun je al behoorlijk wat burgerrecepten vinden en vandaag komt er daar gewoon nog eentje bij. Zoals jullie weten ben ik dol op kaas en het mag dan ook geen verrassing zijn dat ik al mijn burgers ombouw tot cheeseburgers. Deze gevulde cheeseburgers zijn echter nog wat meer next level. In plaats van een plakje kaas op de hamburger te smelten, heb ik de burgers nu gevuld met kaas. Zoals de foto’s al een beetje verraden: dat zorgt voor méga smeuïge, en ongelofelijk lekkere burgers.
Ik deelde vorige maand al dat ik dit jaar een samenwerking ben aangegaan met mijn favoriete online slagerij BBQuality. Hoewel de naam wellicht doet vermoeden dat je hier alleen terecht kunt voor barbecuevlees, is niets minder waar. BBQuality biedt namelijk ook al het ‘dagelijks’ vlees dat je nodig kunt hebben, waaronder het gehakt dat ik voor deze burgers heb gebruikt. Gehakt uit de supermarkt vind ik altijd een beetje smakeloos en veel te waterig, dus als het even kan bestel ik het ‘gewone’ vlees ook online. Het rundergehakt van BBQuality wordt gemaakt van dubbeldoelvlees; op deze pagina kun je daar meer over lezen. Het is iets vetter maar daardoor ook een stuk smaakvoller. Als je regelmatig gehakt eet heb je wellicht iets aan het BBQuality Club-abonnement. Daarmee krijg je iedere maand een box met vlees geleverd voor 14 maaltijden per maand.
Goed, over naar deze verrukkelijke gevulde cheeseburgers. In principe kun je daar natuurlijk naar hartenlust mee variëren. Kruid het gehakt met je favoriete kruiden en vul de burgers vervolgens met jouw favoriete kaas. Ik koos voor dit recept voor kruidenroomkaas en geraspte Cheddar. De roomkaas maakt de vulling extra smeuïg en cheddar smelt altijd perfect. De burgers vul je heel simpel door grote gehaktballen te draaien en deze plat te duwen. Leg de geraspte Cheddar en een lepel roomkaas in het midden en vouw vervolgens het vlees weer dicht. Rol opnieuw tot grote gehaktballen en kneed er vervolgens burgers van.
Gevulde cheeseburgers
Benodigdheden
- barbecue of grillpan
Ingrediënten
Voor de burgers:
- 800 g rundergehakt
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 el gedroogde peterselie
- 1 ei
- peper en zout
- 4 el kruidenroomkaas
- 100 g geraspte Cheddar
En verder:
- 4 burgerbuns
- 50 g botersla
- 2 augurken - in plakjes
- 1 tomaat - in plakjes
Cheeseburgersausje:
- 1 el ketchup
- 1 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl kerriepoeder
- peper en zout
Instructies
- Doe het gehakt in een kom en voeg hier de knoflookpoeder, peterselie, ei, peper en zout aan toe. Kneed het geheel goed door en vorm vier grote gehaktballen van de mix.
- Druk de gehaktballen plat en leg de geraspte Cheddar en kruidenroomkaas in het midden. Vouw het vlees over beide soorten kaas heen. Kneed het gehakt wederom tot een grote gehaktbal en vorm er vervolgens een burger van.
- Bak de gevulde cheeseburgers op de barbecue of in de grlllpan rondom bruin en gaar.
- Snijd de burger buns doormidden en grill ze met de binnenkant kort in het achtergebleven bakvet zodat de broodjes een beetje krokant worden.
- Verdeel de sla over de broodjes en leg hier een gevulde cheeseburger bovenop. Leg de plakjes augurk en tomaat op de burger.
- Roer alle ingrediënten voor het burgersausje door elkaar en smeer hier de binnenkant van het kapje brood mee in.
- Serveer de burgers direct.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Dit doet me denken aan de cheeseburger van cheesecake factory die ik ooit in Amerika at! Ook met de kaas erin. Best burger ever!