Mijn schoonfamilie is gróót fan van gerookte zalm. Altijd als ik met Kerst een voorgerecht met gerookte zalm maak, is het in no-time op. De gerookte zalmtartaar die ik een aantal jaren geleden al met jullie deelde heeft al meerdere keren op tafel gestaan en deze gerookte zalmbonbons met garnalencocktail zullen ongetwijfeld ook een hit zijn.
Uit onderzoek is gebleken dat mensen met Kerst toch al gauw voor klassiekers kiezen. Garnalencocktail als voorgerecht bijvoorbeeld, is nog altijd een van de populairste keuzes rond het kerstdiner. Ik besloot die klassieke garnalencocktail een beetje om te bouwen en te gebruiken als vulling voor de gerookte zalmbonbons.
Dit voorgerecht is ontzettend makkelijk om te makken, fris, niet te zwaar en iets dat bij visliefhebbers sowieso in de smaak zal vallen.
Er is één minpuntje: je kunt dit gerechtje niet al te ver van tevoren maken omdat de vulling anders te waterig wordt. Met te ver bedoel ik: liever niet een dag van te voren. Maar een uurtje of twee kan prima hoor. Bewaar de zalmbonbons in het plasticfolie in de koelkast, dan komt het allemaal goed.
Maar schrale troost: het maken van de zalmbonbons is alleen een kwestie van ingrediënten voor de vulling roeren en de gerookte zalm hiermee vullen. Een kind kan de was doen, geloof mij maar. En mocht je met zijn tweetjes in de keuken staan is het helemaal een makkie!
Gerookte zalmbonbons met garnalencocktail
Benodigdheden
- kommetje
- plastic keukenfolie
Ingrediënten
- 200 g Hollandse garnalen
- 4 el mayonaise
- 2 el ketchup
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl dijonmosterd
- paar druppels Worcestersauce
- paar druppels tabasco
- 100 g ijsbergsla - fijngesneden
- 1 sjalotje - gesnipperd
- sap van 1/2 limoen
- peper en zout
- 400 g gerookte zalm
Instructies
- Doe alle ingrediënten m.u.v. de gerookte zalm in een kom en schep het geheel even goed om.
- Leg een vel plastic keukenfolie in een kommetje en drapeer hier de plakjes gerookte zalm in.
- Schep een flinke lepel van de garnalencocktail op de plakjes gerookte zalm.
- Vouw de gerookte zalm over de garnalencocktail en pak de zalmbonbon stevig in plasticfolie in. Probeer er een mooi bolletje van te vormen.
- Leg de vouwkant van de zalmbonbon naar beneden op een bordje en verwijder het plasticfolie of leg de zalmbonbons in de koelkast tot je ze gaat serveren.
- Ter decoratie kun je op iedere zalmbonbon nog een klein toefje mayonaise spuiten.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.