Gerookte zalmbonbons met garnalencocktail
Van plan om een klassieke garnalencocktail op tafel te zetten? Wacht dan even! Deze gerookte zalmbonbons zijn gevuld met garnalencocktail en echt heel lekker!
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: tussengerecht, voorgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: garnalencocktail, gerookte zalm, kerst, kerstdiner, kerstmenu, vis, visrecept, zalmbonbons
Servings: 4 stuks
kommetje
plastic keukenfolie
- 200 g Hollandse garnalen
- 4 el mayonaise
- 2 el ketchup
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl dijonmosterd
- paar druppels Worcestersauce
- paar druppels tabasco
- 100 g ijsbergsla - fijngesneden
- 1 sjalotje - gesnipperd
- sap van 1/2 limoen
- peper en zout
- 400 g gerookte zalm
Doe alle ingrediënten m.u.v. de gerookte zalm in een kom en schep het geheel even goed om.
Leg een vel plastic keukenfolie in een kommetje en drapeer hier de plakjes gerookte zalm in.
Schep een flinke lepel van de garnalencocktail op de plakjes gerookte zalm.
Vouw de gerookte zalm over de garnalencocktail en pak de zalmbonbon stevig in plasticfolie in. Probeer er een mooi bolletje van te vormen.
Leg de vouwkant van de zalmbonbon naar beneden op een bordje en verwijder het plasticfolie of leg de zalmbonbons in de koelkast tot je ze gaat serveren.
Ter decoratie kun je op iedere zalmbonbon nog een klein toefje mayonaise spuiten.