Mijn favoriete smaakcombinatie is toch wel tomaat met mozzarella. Het liefst eet ik iedere dag een broodje Caprese en bij vrijwel iedere barbecue zet ik een schaaltje Caprese op tafel. Het verveelt me nóóit echt nooit. En toch wilde ik voor nu een keertje variëren, iets meer doen met de tomaten voornamelijk want mozzarella vind ik van zichzelf al lekker genoeg. Ik maakte deze gemarineerde tomatensalade met buffelmozzarella. De tomaten hebben een paar uur gemarineerd in ingrediënten als verse groene kruiden en balsamico-azijn. De marinade maakt de tomaten nog net even iets lekkerder. Iets frisser, iets zoeter en gewoon net even iets specialer. Voor mij is dit een perfecte salade om op tafel te zetten tijdens de barbecue maar zelf hebben we hem gegeten met knoflookcrostini’s en gebraden kip; ook geen straf kan ik je vertellen.
Gemarineerde tomatensalade met buffelmozzarella
Benodigdheden
- ziplockbag of kom om in te marineren
Ingrediënten
- 4 el extra vergine olijfolie
- 1 el balsamico-azijn
- 1 el honing
- 1/2 rode ui - gesnipperd
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- 1 el verse basilicum - fijngehakt
- 1 el verse peterselie - fijngehakt
- peper en zout
- 6 tomaten
- 1 bol buffelmozzarella
Instructies
- Doe alle ingrediënten met uitzondering van de tomaten en buffelmozzarella in een kom of ziplockbag. Roer het geheel goed door tot alles gemengd is.
- Snijd de tomaten in plakken en leg ze in de marinade. Laat de tomaten minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
- Verdeel na twee uur de tomaten over een bord en leg de bol buffelmozzarella op de tomaten. Besprenkel desgewenst met extra vergine olijfolie.
Notities
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Vandaag gemaakt omdat ik veel tomaten over had. Wat een heerlijk recept! Ik at het met steak en focaccia :) Dank Sabine!