Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.43
van
14
stemmen
Gemarineerde tomatensalade met buffelmozzarella
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
2
minuten
min
Wachttijd
2
uur
uur
Totale tijd
2
uur
uur
12
minuten
min
Servings:
2
personen*
Equipment
ziplockbag of kom om in te marineren
Ingrediënten
4
el
extra vergine olijfolie
1
el
balsamico-azijn
1
el
honing
1/2
rode ui
- gesnipperd
1
teentje
knoflook
- fijngehakt
1
el
verse basilicum
- fijngehakt
1
el
verse peterselie
- fijngehakt
peper en zout
6
tomaten
1
bol
buffelmozzarella
Instructies
Doe alle ingrediënten met uitzondering van de tomaten en buffelmozzarella in een kom of ziplockbag. Roer het geheel goed door tot alles gemengd is.
Snijd de tomaten in plakken en leg ze in de marinade. Laat de tomaten minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
Verdeel na twee uur de tomaten over een bord en leg de bol buffelmozzarella op de tomaten. Besprenkel desgewenst met extra vergine olijfolie.
Notities
*Als bijgerecht kan deze salade prima voor 4 personen.