Nu ik zomervakantie heb ben ik maar wat graag op zoek naar variaties op simpele gerechten. We hadden nog kip in de vriezer liggen en ook al vind ik de reguliere kipkruiden héérlijk, soms wil je wel eens wat anders. Ik had geen kant-en-klare zakjes marinade in de kast liggen en dus besloot ik zelf maar aan de gang te gaan met een aantal ingrediënten. Zeer geslaagd moet ik zeggen! Kijk gauw verder…
Gemarineerde kippenvleugels
Kippenvleugels gemarineerd met eigen gemaakte marinademix
Ingrediënten
- 500-600 g kippenvleugels
- 1 tl sambal
- 1 el sesamzaadjes
- 2 el tomaten ketchup
- 5 el ketjap
- 2 teentjes knoflook of knoflookpoeder
Instructies
- Maak de marinade door alle ingrediënten met elkaar te maken op de sesamzaadjes na. Het is het beste om de knoflook te persen, zodat het goed opgaat in de marinade. Proef tussendoor wel even! Zo kwam ik er namelijk achter dat knoflook een fijne toevoeging zou zijn. Als je de kippenvleugels iets pittiger wilt hebben, voeg dan wat meer sambal toe. Natuurlijk kun je variëren wat je wilt en dat maakt het zo leuk!
- Giet de marinade over de kippenvleugels en laat het geheel zeker een uur intrekken. Hoe langer, hoe beter de smaak in de kip trekt!
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de kip op een met bakpapier bekleed rooster en giet de marinade die achterblijft nog even over de kip. Strooi sesamzaadjes over de kip en stop het een halfuur in de oven.
Eet smakelijk!
Dit ga ik ook eens proberen! :D
Gisteren de kippenstukjes in de marinade gedaan, straks de oven in. Ben benieuwd ! Bedankt voor het recept en de duidelijke uitleg. Smakelijk ! ^_^
Wat is marineren? De smaken van een marinade trekken helemaal niet in wat voor vlees dan ook. (Zie het artikel van een van de beste koks ter wereld: Heston Blumenthal). Het vlees krijgt enkel smaak door het vastbakken van de marinade aan de buitenkant van het vlees.
Graag even een link naar dit artikel. Heston heeft nl. Diverse recepten met gemarineerd vlees. Beetje onduidelijk