Gehakttaart met Ketjap en Sambal

Gehaktballen zijn hier in huis best wel favoriet. We eten ze niet zo vaak omdat we tegenwoordig aardig regelmatig (onbewust) vegetarisch eten, maar mócht er een keer vlees op het menu staan dan is het vaak gehakt. Ergens doorheen zoals bij een bolognesesaus, of ik maak er ballen van. En eigenlijk het liefst volgens een simpel recept van mijn moeder; met sambal, ketjap en kruiden uit een zakje. Tja, en die kruiden uit dat zakje zijn dus echt onmisbaar, ik vind dat het er gewoon in hoort want het geeft het gehakt een mega volle smaak. Een kleine guilty pleasure dus want ik eet verder nooit meer iets uit een pakje of een zakje. Maar, deze kruidenzakjes heb ik bijna standaard in huis. Want stel dát we weer eens gehaktballen eten, dan moeten die kruiden er dus wel doorheen. Zo ook in deze gehakttaart; gebaseerd op de gehaktballen die mijn moeder sinds jaar en dag maakt, maar dan in een lekkere taartvorm. Met croissantdeeg als bodem en korst, en met een hele dikke laag kaas erover. Lekker goudbruin laten bakken in de oven en je hebt echt een feestje om uit te delen.

No ratings yet

Gehakttaart met Ketjap en Sambal

Porties1 taart
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten

Benodigdheden

  • Taartvorm met losse bodem, met een doorsnede van 28cm

Ingrediënten

  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 900 gram rundergehakt
  • 2 zakjes nasikruiden ik gebruikte die van Conimex - 20 gram per stuk
  • 8 el ketjap manis
  • 2 tl sambal djeroek andere sambal is ook prima, ik had deze staan.
  • 1-2 el maizena meer wanneer nodig
  • 1 rol croissantdeeg
  • 300 gram geraspte kaas, pittig

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit een beetje olijfolie in een pan, en voeg de ui toe. Bak de ui glazig en voeg dan de knoflook toe. Bak de knoflook even mee en voeg dan het gehakt toe. Rul het gehakt.
  • Voeg de nasikruiden, ketjap en sambal toe. Roer goed door het gehakt en laat ondertussen verder garen. Wanneer het gehakt gaar is, voeg je de maizena toe om de boel iets meer te binden.
  • Rol het deeg uit over de ingevette quichevorm. Druk goed aan en snijd de randen eraf. Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi een beetje geraspte kaas over de bodem.
  • Stort het gehakt in de quichevorm en verdeel over de hele vorm. Verdeel daarna de rest van de kaas erover en schuif in de oven voor 30 minuten.
Gang: bijgerecht, borrelhapje, hoofdgerecht

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close