Tijdens een feestje of als lichte lunch vind ik wraps altijd fijn om naar te grijpen. Ik vind het simpelweg een heerlijk veelzijdig product. Met een klein beetje kom je bovendien vaak al een heel eind: wraprolletjes met kruidenkaas en zalm doen het altijd goed toch? Op OMF hebben we al verscheidene keren wraprolletjes gedeeld, waarvan de carpaccio rolletjes toch wel mijn grote favoriet zijn, maar de laatste keer is al even geleden. In mijn voorraadkast had ik nog wat leftover wraps liggen en daarmee besloot ik aan de slag te gaan. Dit hele simpele receptje kwam eruit voort: frisse kipwraps met appel. Appel en kip gaan altijd goed samen; in salades is het een geliefde combinatie maar in deze wraps werkt het ook goed. De ijsbergsla en komkommer zorgen voor nóg meer frisheid en de aioli countert dit alles een beetje. Een super simpel recept waar je nauwelijks moeite voor hoeft te doen.
Frisse kipwraps met appel
Ingrediënten
- 6 grote tortillawraps
- 1 kipfilet - à 200g
- 1/2 tl Lemon Pepper*
- 1/4 komkommer - in reepjes
- 1 handje ijsbergsla
- 1 appel - in dunne partjes
- aioli
Instructies
- Leg de tortillawraps in de magnetron of in een warme pan als ze wat aan de droge kant zijn.
- Leg de kip in een pannetje en schenk er net zoveel water bij tot de kip onderstaat.
- Breng het water aan de kook en draai het vuur laag. Laat de kip in 10 minuten gaar koken.
- Pluis de kip met behulp van twee vorken uit elkaar en breng op smaak met Lemon Pepper.
- Smeer de wrap in met een dun laagje aioli en verdeel de kip en de rest van de ingrediënten in een strook over het midden van de wraps.
- Rol de tortillawraps op en snijd ze in stukken of verpak ze in aluminiumfolie om mee te nemen.
Notities
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.