Foodgawker.com

Al een paar maanden ben ik fan van deze website en ineens realiseerde ik mij dat wij deze tip nog nooit met jullie hebben gedeeld. Want een tip dat is het zeker en trust me: wanneer je kennis hebt gemaakt met deze site, ben je verslaafd. Diehard foodblogger bezoekers of liefhebbers van online recepten kennen deze ‘community’ vast wel. Ik heb het over Foodgawker.

Foodgawker maakt deel uit van de gawkerverse zoals ze het noemen. Hieronder vallen ook nog de sites craftgawker, dwellinggawker en weddinggawker. Een beetje vreemde namen en mij zei het in eerste instantie niet zoveel, maar wat een toffe community is dit. Stuk voor stuk vind ik de verschillende sites leuk, met als absolute topper Foodgawker natuurlijk.

screenshotFoodgawker is een soort community voor foodblogs, waar eigenaren van deze blogs hun recepten kunnen plaatsen. Je kunt het een soort verzamelsite noemen van allerlei overheerlijke recepten die normaliter verspreid zijn over het hele internet. De recepten die geplaatst worden op Foodgawker komen uit alle uiteinden van de wereld. Spaanse sites, Amerikaanse sites, Australische blogs en zo ook af en toe een Nederlands recept. Foodgawker is voor mij dé site om inspiratie op te doen voor leuke gerechten voor OhMyFoodness of gewoon voor ons eigen avondeten.

Wanneer je op de homepage komt zie je automatisch de meest recent geplaatste recepten, maar in het menu kun je er ook voor kiezen om de recepten te ordenen op populariteit, categorieën of ze te randomizen zodat je iedere keer een andere homepage hebt. Wanneer je een account aanmaakt op de site -wat overigens geheel gratis is- kun je de verschillende recepten ook in je favorieten zetten, zodat je ze bij je volgende bezoek gemakkelijk weer naar voren kunt halen.

screenshot2Iedere kookliefhebber zou eens kennis moeten maken met Foodgawker als je het mij vraagt. Ook personen die niet zoveel hebben met het koken zelf, maar wel met foodfotografie kunnen op deze site goede inspiratie op doen. Wij hebben er in ieder geval al de nodige inspiratie op gedaan. Wat denk je van bijvoorbeeld van Cake in a Mug of Chips uit de magnetron? Zonder Foodgawker waren wij niet op het idee gekomen om deze (variatie) recepten te maken!

screenshot3Wanneer je op een recept klikt word je overigens doorgelinkt naar de site waar het recept op gepubliceerd staat. Enkele van onze favorieten:

 • Creamy Chicken Enchiladas / Mexican Lasagna
 • Long Boy “Burgers”
 • Dark Chocolate Espresso Mousse Cake
 • Miniature Apple Pie Puffs

Zeker een keer bezoeken dus, deze site. Maar opgepast: het is ontzettend verslavend en je kunt er zo uren zoet mee zijn!

Join the Conversation

 1. Foodloveandhappiness says:

  Wat een leuke tip! Ik kende ´em nog niet, maar ga ´em zeker checken!

 2. Nell Nijssen says:

  Alleen al de vaak schitterende foto’s zijn een bezoekje meer dan waard! Ik voel me er zo’n muts bij, bwoeh …. ;-(

  1. Sabine says:

   Haha, waarom voel je je er een muts bij?

 3. Alyssa says:

  Wat een goede tip! Ben inmiddels al een tijdje aan het rondsurfen, I love it!

 4. Anouk says:

  Wat een goede tip! Ik blijf maar eens lekker rondhangen op die site.

  Jullie hebben trouwens heerlijke recepten!

  Alleen de plaatjes zijn al heerlijk om te zien!

  Ik volg jullie!

  1. Sabine says:

   Bedankt voor het compliment, de foto’s moeten jullie ook lekker maken he haha. Leuk dat je ons volgt!

 5. Sanne says:

  Leuke tip! Die kende ik nog niet! Ik wil trouwens even zeggen dat je blog naam echt geweldig is! Superleuk bedacht! :)

  Liefs,
  Sanne

  1. Sabine says:

   Bedankt!

 6. Haha, ik was zo dom om deze op bloglovin toe te voegen. Nou, ik kreeg 300 à 400 artikelen per dag binnen! Meteen weer mee gestopt, haha. Maar inderdaad, je kan er echt veel inspiratie uit halen!

 7. Wat een handige site! Ik ben pas 13 maar help mama soms met het eten te koken en dan wil ik altijd originele dingen neerleggen! Hier ben ik wel even zoet mee :)

  1. Sabine says:

   Wat leuk dat je jouw moeder nu al helpt met koken! Ik deed dat toen ook al regelmatig, leer je erg veel van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close