10 picture perfect natuurverschijnselen

Ik ben zo’n persoon dat ontzettend makkelijk te beïnvloeden is. Met eten is dat zo (ik hoef maar een foto van sushi te zien en ik heb direct zin in sushi) maar met reizen is dit misschien nog wel meer. Wanneer ik een mooie foto voorbij zie komen van een bestemming wil ik ook daar heen. Het liefst morgen nog en in mijn hoofd heb ik mijn koffer dan al gepakt. Eigenlijk zou ik dan ook niet op zoek moeten gaan naar mooie reisfoto’s maar soms kom je per ongeluk zulke pareltjes tegen dat ik mezelf niet meer kan stoppen. Vandaag deel ik foto’s van 10 picture perfect natuurverschijnselen met je. Van die plaatjes die eigenlijk veel te mooi zijn om waar te kunnen zijn, maar toch is het echt zo. De plekken op deze foto’s bestaan echt en ik wil ze allemaal bezoeken. Morgen nog.

1. Zhangye Danxia in Gansu, China

Zangye Danxiaonebigphoto.com

Het lijkt bijna nep maar het is toch echt geen Photoshop. De Zangye Danxia, ook wel de regenboogbergen genoemd, zijn in 2010 toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. En terecht, kijk nou wat een plaatje! De vorming van het Danxia gebergte begon zes biljoen jaar geleden al en de kleuren zijn ontstaan dankzij miljoenen jaren van slijtage en erosie. Vooral met zonsopkomst moet Zangye Danxia een plaatje zijn, maar mijn mond valt er nu al van open.

2. Mendenhall ijsgrotten van Juneau – Alaska

Mendenhall Ice Cavesfunmozar.com

Alaska is an sich al een plaatje om te zien maar de Mendenhall ijsgrotten zijn dit des te meer. De grotten liggen op ongeveer 20 kilometer afstand van het plaatsje Juneau en liggen midden in een gletsjer. Omdat de kans op instorting enorm is zijn de grotten helaas niet geopend voor normaal bezoek. Dat wil zeggen: er gaan geen trips of tours heen. Alleen de echte durfals gaan naar binnen, maar daar krijg je dan wel dit prachtige aanzicht voor terug.

3. Vaadhoo Island, Malediven

Vaadhoo Islandplacestoseeinyourlifetime.com

Vaadhoo is een van de eilanden die behoren tot de Malediven en is niet alleen overdag een prachtig eiland om te zien. De zee hier huisvest namelijk een bepaald type plankton dat een blauwachtige gloed afgeeft die vooral ’s avonds goed te zien is. In het donker lijkt het alsof de zee sterren reflecteert.

4. Preikestolen, Rogaland – Noorwegen

Preikestolen

Uiteraard mogen de Preikestolen in Noorwegen niet ontbreken. Ik was hier zelf in juli van dit jaar en hoewel het een flinke klim is naar de top van de berg, zorgt het uitzicht voor spectaculaire beelden. Zittend op een klif van 600 meter boven de Fjord kijk je mijlenver uit over de bergen, bossen en het water. Een must visit voor iedereen die dol is op de bergen en die niet vies is van een paar uurtjes wandelen (klimmen).

5. Marble Cathedral, General Carrera Lake in Patagonia – Argentinië en Chili

Marble Cavesremarkable-pictures.blogspot.com

Het Carrera meer ligt op de grens van Argentinië en Chili en is op zich al het bezoeken waard vanwege het bizar blauwe water, maar er is een bezienswaardigheid die je absoluut niet zou mogen overslaan en dat is de Marble Cathedral, spectaculaire rotsen en grotten die door jaren van slijtage zijn gevormd tot massale marmeren muren. Je kunt er alleen per boot komen maar gelukkig worden er diverse tours georganiseerd.

6. Kawachi Fuji Gardens, Kitakyushu – Japan

Kawachi Fuji Gardenspsbydila.com

Iets heel anders zijn de Kawachi Fuji Gardens in Japan. Deze tuin wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van Blauwe Regen, familie van de vlinderstruik, en deze bomen staan rond april/mei volledig in bloei. De kleurrijke bloemen zorgen voor romantische taferelen en vooral de Wysteria Tunnel (zie bovenstaande foto) is het fotograferen waard.

7. Whitehaven Beach, Whitsunday Island – Australië

Whitehaven Beachtravelerarea.com

Whitehaven Beach ligt nabij het Great Barrier Reef in Australië en deze bezienswaardigheid wordt gekenmerkt door de hagelwitte zandstranden. Het zand van deze stranden schijnt aan te voelen als fluweel en door de hoogteverschillen zorgt het voor een spectaculair zicht. Uiteraard van bovenaf het beste te bekijken, maar ik zou mijn voeten best wel eens in het zand willen zetten.

8. Antelope Canyon, Arizona – Verenigde Staten

Antelope Canyonhqwide.com

Spreek over natuur in de Verenigde Staten en iedereen komt al gauw met verhalen over Death Valley of de Grand Canyon, maar veel mooier is misschien nog wel de Antelope Canyon in Arizona. Het schijnt zo te zijn dat deze rotsformatie pas in 1931 ontdekt werd door de Navajo’s (indianenstam) en dat ze dit natuurverschijnsel jaren lang verborgen hebben gehouden. Van de buitenkant zien de rode rotsen er niet zo spectaculair uit maar wanneer het zonlicht rond het middaguur tussen de gleuven door schijnt, zorgt dit voor een prachtig kleurenpallet.

9. To Sua, Upolu – Samoa

To Suatourismontheedge.com

To Sua betekent letterlijk ‘groot gat’ en dit gat van 30 meter diep is ontstaan doordat zeewater onder hoge druk door het lavalandschap is geperst. Hoewel het er mooi uit ziet is het vandaag de dag wel een enorm toeristische attractie geworden, het is namelijk omgedoopt tot natuurzwembad en kent heuze openingtijden. Je kunt alleen het zwembad in door af te dalen van de 30 meter hoge ladder, maar dan kom je wel in kristalhelder water terecht in gat dat verder is omringd door de groenste vegetatie ooit. Een geliefde plek voor zwemmers en natuurfotografen. Ik zou er ook best een duik willen nemen!

10. Cenotes, Yucatán – Mexico

Cenotes - Yucatan8thingstodo.com

In Yucatán in Mexico zijn zo’n 3.000 cenotes te vinden dus heel uniek voor het land zelf is het niet, maar voor ons natuurlijk wel. Cenotes ontstaan op plekken waar geen bovengrondse rivieren zijn. Het regenwater sijpelt door de poreuze grond en vloeit via ondergrondse rivieren naar de zee. Op sommige plekken waar veel water valt of is gevallen ontstaan met water gevulde holtes, de cenotes. Cenotes zijn voor het Maya volk heilige plaatsen omdat het een ingang naar de onderwereld betekent. Vroeger brachten ze (mensen)offers in deze poelen waar vandaag de dag nog altijd bewijzen van teruggevonden worden.

Wat is de wereld toch prachtig als je zulke dingen ziet vind je niet? Ik verbaas me daar iedere reis weer over. Alle narigheid die je in de media hoort lijk je in een klap te vergeten wanneer je (op een positieve manier) geconfronteerd wordt met de wonderen van moeder natuur. Van de bovenstaande lijst staan de Antelope Canyon, de Kawachi Fuji Gardens en Whitehaven Beach het allerhoogst op mijn lijst, maar als het zou kunnen zou ik iedere plek nog willen bezoeken.

Wat is jouw favoriet van bovenstaande lijst?

Join the Conversation

 1. Floor says:

  Terwijl ik jouw blogje lees, zit ik net na te genieten van mijn tweedaagse zeiltrip naar de Whitesundays! Het is er echt zo mooi als opnde plaatjes; hagelwitte stranden, heel fijn zand dat nooit heet wordt en een azuurblauwe zee. Niet voor niets dat het werelds nr 1 strand is. Aanrader :-))

 2. MySimplySpecial says:

  Oh wauw, die regenboogbergen wil ik graag eens in het echt zien!

 3. Sarah says:

  Indrukwekkend! Vooral 3. Vaadhoo Island, Malediven zou ik in het echt willen zien.
  Bij mij staat Uluru, Australië hoog op het lijstje.

  Misschien is Rustrel, Frankrijk (ook wel Le Colorado Provencal) een tip. Ook erg mooi maar helaas tegenwoordig steeds meer toeristischer.

 4. De Beautykoffer says:

  Wat een prachtige plekken! Je hebt mij weer genoeg inspiratie gegeven om te reizen. dankjewel!
  X

 5. Eline says:

  Bizar mooi sommige dingen!

 6. Linda says:

  Waaauw wat een prachtige plekjes. Ik heb hier ook echt een zwak voor. Ben bij de Antilope Canyon geweest en dat was echt prachtig. Een stuk kleiner dan de Grand Canyon natuurlijk maar zeker niet minder mooi! Vriendelijke gids ook die verhalen vertelde over hoe hij als klein kind altijd daar speelde, heel leuk!

 7. Elsbet | La Vie Pure says:

  Wauw, echt indrukwekkend!

 8. Sabrina says:

  Waauw, hier kan ik de hele dag naar kijken. Geweldig!

 9. Yvette says:

  Haha ik had al een vermoeden van een van de locaties! Antelope Canyon! Deze zomer zelf geweest en was zo ontzettend mooi en bijzonder. Net een windows achtergrond!

 10. Fabienne says:

  *zucht, zwijmel* Wat een prachtige plaatjes. Ik zit zelf regelmatig tripjes te boeken naar verre oorden, tot aan het betalen dan. Gewoon om even lekker te dagdromen van de reizen die ik ooit hoop te maken.
  Ik mis op het lijstje nog wel de aurora borealis! Dat lijkt me zo mooi om eens in het echt te zien

 11. Diana says:

  Prachtige, indrukwekkende foto’s om bij weg te dromen!
  Ik ben eens op Whitehaven Beach geweest. Als je over het strand loopt, piept het fijne silicazand onder je voeten. Heerlijk gesnorkeld in de helderblauwe zee met de meest kleurrijke vissen. Op het eiland wemelt het van (o.a.) de varanen.

 12. Linda says:

  Antelope Canyon natuurlijk! En aangezien wij volgend jaar gaan rondreizen in o.a. Californië, Arizona, Utah en Nevada is de kans erg groot dat we hier heen gaan.

  1. Sabine Author says:

   Ik ben stiekem een beetje jaloers ;)

 13. Roxanne says:

  Wauw, wauw, wauw, prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close