Foodbucketlist 2016: De eindstand + terugblik op het jaar

Zo jongens, het is bijna zover. Morgennacht breekt er een nieuw jaar aan. Een nieuw jaar waar ik onwijs veel zin in heb, maar die ik tegelijkertijd ook ontzettend spannend vind met de komst van de baby. Zoals altijd sluit ik ook 2016 af met een soort van jaaroverzicht. Het is nu al een paar jaar achter elkaar dat ik me voorneem om komend jaar iets rustiger aan te doen. Dat deed ik aan het einde van 2015 ook. ‘2016 wordt echt wat minder hectisch’. En toen werd er een contract getekend voor kookboek nummer twee, organiseerde ik een OMF workshopweek, ging ik 8 keer op reis, besloot ik een OMF Adventkalender te maken in de vorm van 24 video’s en oh ja, werd ik ook nog even zwanger. Rustig is een woord dat gewoon niet in mijn vocabulaire voorkomt denk ik. Ik ben iemand die constant moet doordenderen, iedere keer weer moet kunnen uitkijken naar het volgende. Ik denk dat ik daar eindelijk achter ben. Ik ga nu, aan het einde van 2016 niet zeggen dat ik het in 2017 rustiger aan ga doen. Lol, dat wordt me waarschijnlijk compleet onmogelijk gemaakt door de komst van een baby. Het is tijd om nieuwe doelen te stellen, vooruit te kijken op hopelijk weer zo’n mooi jaar als het afgelopen jaar. Maar niet zonder eerst even terug te kijken, uiteraard ook op de foodbucketlist die ik bijna een jaar geleden voor mezelf opstelde. Want hoe staat het daarmee?. Dit is mijn 2016 in absolute highlights.

Jaaroverzicht 2016

japan

maart 2016 – Eindelijk zette ik voor het eerst voet op Japanse bodem. Een land dat altijd heel hoog op mijn bucketlist heeft gestaan en eindelijk heb ik het mogen bezoeken.

vivian

mei 2016 – Vivian kwam voor OhMyFoodness werken! Eén van de beste keuzes van het afgelopen jaar.

omf_workshopweek

mei 2016 – Ik organiseerde de OMF workshopweek voor lezers van OhMyFoodness. Vier dagen achter elkaar organiseerde ik ergens in Nederland een workshop met mijn lezers als deelnemers. Gewéldige week.

george_calmobaris

juni 2016 – George Calombaris ontmoeten. Toch gaaf om een van je culinaire helden in het echt te zien.

persreis_benidorm

juni 2016 – Heerlijke persreis naar Benidorm met verblijf in het geweldige Asia Gardens resort.

tekenen_boekcontract

juni 2016 – Hoewel ik er achter de schermen al even mee bezig was is het nu echt een feit: kookboek nummer twee komt eraan! In mei 2017 wordt het ‘Reishonger Kookboek’ gelanceerd.

vakantie_frankrijk

juni 2016 – Mini vakantie/persreis naar het Franse Sables d’Olonne. Vooral heel veel niets gedaan en dit boek gelezen. Van alle boeken die ik in 2016 las is dit mijn favoriet. Daarmee ook direct mijn favoriet aller tijden.

zwanger

juli 2016 – En toen was ik zwanger <3 <3 <3

vakantie_italie

augustus 2016 – Vakantie! Na weken heel hard buffelen kwam dit als geroepen. Heerlijk twee weken niets doen in Italië met mijn lief.

covershoot

september 2016 – Met Viv naar Barcelona voor de covershoot van Reishonger.

noord-ierland

september 2016 – Niet heel veel later stond ik in Belfast en Newcastle om Noord-Ierland te ontdekken. Ook een bestemming die me ontzettend heeft verrast het afgelopen jaar.

malta

oktober 2016 – De laatste echte persreis van dit jaar ging naar Malta waar een heerlijke nazomerzon scheen.

Natuurlijk waren er dit jaar nog veel meer highlights. Onze laatste vakantie met z’n tweeën naar Las Vegas waar we op dit moment nog zijn. Het groeien van de babybump en de ontwikkelingen die onze kleine man meemaakt. Papa- en mamadagen die ik had met mijn ouders, fijne etentjes met mijn liefste (foodie)vriendinnetjes, toffe samenwerkingen voor OMF… 2016 was geweldig, in vrijwel ieder opzicht. Als 2017 half zo goed mag zijn als afgelopen jaar kan het wat mij betreft niet meer stuk.

Foodbucketlist 2016

Naast al deze persoonlijke en zakelijke highlights stelde ik aan het begin van dit jaar natuurlijk ook weer een foodbucketlist op met daarop 10 punten waar ik graag meer aandacht aan wilde besteden in 2016. Wat is daar de eindstand van?

1. Pulled pork maken op de barbecue;

YES, I DID! En hoe ook, zo lekker. Het volledige recept vind je hier. Niet veel later maakte ik overigens ook Picanha op de barbecue klaar en dat viel zelfs nog iets meer in de smaak.

2. Harde broodjes bakken. Denk aan stokbrood, ciabatta, kaiserbolletjes etc; 

Tot mijn grote spijt heb ik nog steeds niet zelf ciabatta, stokbrood of kaiserbolletjes gemaakt. Ik moet écht vaker brood gaan bakken want ik vind het zo onwijs leuk om te doen. Ik kan ook geen goed excuus bedenken voor mijn nalatigheid in deze.

3. Zelf een keer vis roken, op welke manier dan ook;

Helaas heb ik dit ook nog niet gedaan. Ik had gehoopt een fervent winterbarbecuër te worden maar ik merk toch dat wegens gebrek aan een overkapping in onze achtertuin, de barbecue veel te vaak en te lang staat opgeborgen.

4. Een kwalitatief goed/luxe barbecuevlees-pakket bestellen en daar écht lekkere dingen mee maken;

Een echt pakket mag ik het wellicht niet noemen maar de Picanha die ik maakte was écht lekker. Dus ja, geslaagd!

5. Meer aandacht besteden aan ontbijtjes op OMF;

Heb ik dit gedaan? Ik heb niet het idee dat ik overdreven veel aandacht aan ontbijtjes heb besteed buiten Pasen en Kerst om. Ik ben ook gewoon niet zo’n ontbijter. Geef mij maar een kommetje yoghurt met cruesli of wat boterhammen met pindakaas en hagelslag (daar ga ik tijdens deze zwangerschap het beste op trouwens!) en dan ben ik wel tevreden. Dus nee, dit plan was voor mij veel te ambitieus.

6. Verdiepen in patisserie en meer doen met zoete lekkernijen (zoals eclairs bijvoorbeeld);

Niet verder vertellen hoor, maar er staat een heel lekker recept voor eclairs in mijn nieuwe kookboek. Yaay!

7. Een hele rijsttafel maken met zelfgemaakte boemboe’s;

Het stomme is: ik heb flink Indonesisch gekookt het afgelopen jaar maar een rijsttafel heb ik nog steeds niet zelf in elkaar gedraaid. Deze gaat mee op de foodbucketlist voor 2017 want ik vind dit nog steeds een briljant idee.

8. Meer basiskennis krijgen over wijn (ik weet echt niéts over wijn op dit moment);

Ik geef mijn zwangerschap de schuld in deze. Ik ken het verschil tussen wit, rood en rosé maar inhoudelijk over de druivensoorten kan ik je niet zoveel vertellen. Helaas. Ook niet na tientallen wijnproeverijen overigens. Ik vind het gewoon niet zo interessant. Als ‘ie maar smaakt, dat vind ik het belangrijkste.

9. Vaker mealpreppen, zeker als ik weg moet – geen excuses voor afhaal!;

Dit heb ik best goed gedaan, zeker in de afgelopen maanden! Waar ik voorheen het vertikte om overdag te koken eiste ik nu toch echt van mezelf dat ik bij daglicht foto’s kon maken van de gerechten die ik kookte. En tja, dat zit er in het najaar gewoon niet in. Dus ja, ik heb zeker gemealprept (leuk woord, niet waar?) en hopelijk lukt het me dit straks ook voor de weken na mijn bevalling te doen. Want oh, ik zie Thuisbezorgd al voor de deur staan een paar keer per week.

10. (Nog) meer internationaal gaan koken. Ook uit andere werelddelen dan Europa en Azië.

Als ik één punt behaald heb van mijn foodbucketlist 2016 is het deze wel. In mei verschijnt mijn Reishonger kookboek: 65 internationale gerechten. Hoe goed wil je het hebben? Dus YES, goede afsluiter!

Al met al ben ik totaal niet ontevreden, ik heb super veel punten van mijn lijstje behaald maar ik geef toe dat ik hier en daar wat ambitieus ben geweest in het stellen van mijn doelen. Iets om volgend jaar rekening mee te houden.

Dankjewel aan iedereen die mijn 2016 zo de moeite waard heeft gemaakt <3

Hoe was jouw 2016? Heb jij je doelen voor afgelopen jaar behaald? 

Join the Conversation

  1. Simone says:

    Goed bezig geweest afgelopen jaar Sabine! En wat een spannend jaar ga je tegemoet… :) Ik ben blij dat 2016 eindelijk achter de rug is. Niet mijn beste jaar zeg maar. Plannen voor 2017 hebben we zeker dus kom maar op met dat nieuwe jaar! Jij alvast een heel goed uiteinde daar in Vegas!

  2. Annemarie says:

    Wat leuk om je jaaroverzicht te lezen. Ik heb afgelopen jaar genoten van je blog berichten en filmpjes. Ook heb ik regelmatig je recepten gemaakt. Maar wat leuk om je zwangerschapstest te zien in een heel bekend doosje. Ik werk nl voor Moeders voor Moeders en zag de test in t doosje. Heel veel succes met de laatste zwangerschaps weken en ik blijf je volgen.
    Groetjes van Annemarie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close