Foodbucketlist 2014 Update

Net zoals vorig jaar maakte ik ook aan het begin van dit jaar een nieuwe Foodbucketlist voor 2014: een lijstje met mijn foodgerelateerde doelen voor het hele jaar. Mijn bucketlist van vorig jaar bevatte 25 doelen, dit jaar waren het er ‘slechts’ vijftien. Omdat een jaar lang is doe ik halverwege het jaar een update om te kijken hoe het met mijn bucketlist is gesteld. Heb ik al wat doelen weg kunnen strepen, zitten er een aantal nog aan te komen of moet ik wellicht hier en daar iets bijstellen? Je leest het vandaag.

Aan het eind van vorig jaar had ik niet alle doelen behaald. Wellicht was 25 ook iets te voorbarig, maar er gingen wel een aantal doelen mee naar dit jaar en dat zijn de volgende:

1. Mijn kruidenkastje organiseren met leuke potjes;

Okee, ik moet toegeven dat ik geen leuke potjes heb gekozen maar mijn kruidenkastje is wel helemaal georganiseerd en eigenlijk ben ik er dik tevreden mee op deze manier. Ik wilde eigenlijk potjes gebruiken omdat het daardoor overzichtelijker zou zijn, maar aangezien we in maart van dit jaar zijn verhuisd heb ik alle ruimte om alles netjes neer te zetten. Achterliggende idee bij dit punt was natuurlijk een georganiseerde kruidenkast en dus vind ik dat dit doel al behaald is.

2. Leren hoe een vis te fileren en dit ook daadwerkelijk doen;

Argh, dit heb ik nog steeds niet gedaan. Wanneer ik op de markt een visje uit zoek kies ik toch steeds weer voor de veilig manier ‘Zou u alstublieft de vis al kunnen schoonmaken?’. Misschien moet ik zelf maar eens een dagje mee gaan op visvaart en dan de zelfgevangen vis meenemen. Dan heb ik namelijk geen keus en verser dan dat krijg je de vis natuurlijk niet.

3. Het Kerstdiner bij ons thuis (kunnen) geven;

Het is natuurlijk nog geen Kerst geweest en dus kan ik dit punt nog niet afstrepen maar het Kerstdiner wordt sowieso bij ons gehouden dit jaar. We hebben nu namelijk eindelijk een grote eettafel en dus kunnen we uitgebreid tafelen. Joepie!

4. Een kreeft bereiden;

Ook nog niet gedaan maar gaat hopelijk nog wel een keer gebeuren. Als we iets te vieren hebben misschien? Ik ben er inmiddels wel achter dat (levende) kreeften bij de Hanos verkrijgbaar zijn, dus ik hoef alleen nog maar de drempel over te gaan om er daadwerkelijk een mee te nemen.

5. In de zomer mijn eigen sangria maken en drinken bij een uitgebreide barbecue.

Dit punt staat op de planning, echt waar! Bij de afgelopen barbecuefeestjes wilde ik dit al doen, maar toen moest ik daarnaast nog zoveel dingen zelf maken dat ik de Sangria nog heb overgeslagen. Maar ik wil het sowieso nog doen deze zomer.

Naast de bovenstaande vijf punten bedacht ik voor de bucketlist van 2014 ook nog tien nieuwe punten. Deze zal ik ook even bespreken.

paella maken met happy paella

1. Van begin tot eind homemade paëlla maken;

Jaaa! Dankzij Happy Paëlla heb ik dit doel al vrij vroeg in het jaar kunnen waarmaken. Met een enorme paëllapan en tal van verse ingrediënten kon ik eindelijk zelf helemaal aan de slag met dit waanzinnige Spaanse gerecht. Of het me allemaal al is gelukt heb je al eens kunnen lezen.

2. Experimenteren met (spannendere) gerechten op de barbecue;

Ja chips, had ik nu bij het maken van deze bucketlist ‘spannend’ maar gedefinieerd. Hoewel ik tijdens de recente barbecues vrij veel vleesgerechten zelf heb gemaakt, vind ik het nog niet spannend genoeg. Maar dan moet ik even bedenken wat ik dan wel spannend genoeg vind… Iets roken wellicht of poffen? Ik laat ‘em nog even staan.

3. Een uitdagende foodchallenge van minimaal een week aangaan;

Ik ben van plan om ergens in de komende maanden een Paleo-challenge te gaan doen. Een Detox stond eigenlijk hoger op mijn lijstje, maar het lijkt wel of iedere foodbloggers dit doet of heeft gedaan dus daar wacht ik nog even mee.

4. Een kookvideo opnemen met een collegablogger;

Dit is er nog niet van gekomen, helaas.

5. Echte Surinaamse Roti maken;

Oja, haha! Deze was ik compleet vergeten. Hoe kwam ik er ook echt bij? Maar even op mijn to-make lijstje zetten voor de komende tijd dan maar ;)

Pompoenbrood

6. Experimenteren met het bakken van brood, bolletjes, krentenbollen etc;

Ik vind dat ik dit doel behaald heb. Ik maakte dit jaar onder andere Bagels en waanzinnig lekker Pompoenbrood.

7. Een ingrediënt, product of gerecht proeven waarvan ik geen idee heb wat het is;

Dankzij de etentjes die ik mag bijwonen voor OMF proef ik nog wel eens aparte dingen. Vooral bij FG Foodlabs werd ik enorm verrast met soms erg bijzondere ingrediënten, dus ook dit doel heb ik weggestreept. Het ingrediënt waarmee ik in dit geval verrast werd was Foie Gras.

8. Een waanzinnig hotspot in het buitenland vinden en hierover schrijven;

Helaas mis ik door de operatie aan mijn knie deze maand persreizen naar Londen, Brussel en Valencia. Aangezien ik verder dit jaar nog niet naar het buitenland ben geweest heb ik nog geen leuke internationale hotspot kunnen vinden. Hopelijk komt dat nog dit jaar!

9. Meer aandacht besteden aan Food DIY’s;

Dit komt richting de feestdagen!

pindakaas maken

10. Laten zien hoe je producten die je normaliter altijd in de supermarkt koopt, zelf kunt maken.

Hoewel er nog meer van dit soort recepten/artikelen gaan volgen vind ik dat ik dit doel al heb behaald door het maken van pindakaas.

Goed, het is duidelijk dat ik nog een hoop te doen heb dit jaar, maar gelukkig heb ik nog een aantal maanden de tijd. Aan de slag dan maar!

Hoe staat het met jouw voornemens voor 2014?

Join the Conversation

 1. Nathalie says:

  Leuke doelen! Het artikel over pindakaas maken ga ik gelijk lezen :)

 2. Marjoleine says:

  Leuke lijst, ik hoop dat je alle doelen hebt behaald aan het eind van het jaar :)

 3. MySimplySpecial says:

  Leuke lijst bog steeds. Jammer dat je die persreizen moet missen.

 4. Jolet says:

  Leuk, zo’n food bucketlist! Eens wat anders :)

 5. Kreeft kun je ook bij de Makro kopen. Niks voor mij om te bereiden, brr, succes ;) Leuke lijst verder hoor!

 6. Hester says:

  Toch al wel lekker bezig hoor! Het zijn leuke doelen, veel plezier nog met het uitvoeren :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close