Hotspot Rotterdam: FG Food Labs

Afgelopen donderdag was ik samen met food-friends Brenda en Pauline en een handvol andere foodmedia te gast bij een persdiner in FG Food Labs. Vorig jaar opende François Geurds restaurant FG, vanaf morgen komt daar FG Food Labs bij. Omdat dit restaurant morgen pas officieel geopend is voor publiek, leek het me leuk om er voor die tijd iets over te vertellen want oh jongens… jullie moeten hier heen.

De naam Food Labs komt niet zomaar uit de lucht vallen. Bij het nieuwe restaurant hoort namelijk een heus laboratorium waar François samen met hoogleraar Laboratoriumonderwijs Danny Dukers zal gaan experimenteren met smaken door het gebruik van innovatieve apparaten. Iedere ochtend om 08.00 uur duikt François het laboratorium in om op zoek te gaan naar de beste bereidingswijzen van de producten waarmee hij die dag zal gaan werken. De producten variëren enorm en dit betekent ook dat het restaurant geen hardnekkig vast menu heeft. Storm in het midden van de nacht? Dan kan het maar zo zijn dat er de volgende dag geen langoustines op het menu staan.

FG Food Labs

FG Food Labs

FG Food Labs

FG Food Labs

Uit het bovenstaande blijkt al direct de filosofie die François wil nastreven met FG Food Labs: “We gaan ‘back to basics’ met alleen pure producten van de beste kwaliteit. Eenvoudige bereidingen (met de houtskoolgrill als favoriet red.), zonder toevoeging van kleurstoffen, E-nummers en bindmiddelen.”

FG restaurant draagt met trots twee Michelinsterren en het streven naar een derde ster is zeker aanwezig. Echter doen sterren snel suggereren dat het eten peperduur is, maar gelukkig ligt dit bij het nieuwe FG Food Labs heel anders. Je bent hier namelijk helemaal niet verplicht om uitgebreid te dineren. Strijk neer voor een hapje en een drankje, een uitgebreide lunch of een eenvoudig diner. Jij bepaalt wat en hoeveel je eet. Hapjes en snacks zijn verkrijgbaar van € 7,50 – € 15,00, de grotere gerechten zullen verkrijgbaar zijn vanaf € 15,00. Uitgebreid dineren kan natuurlijk wel en ook tegen een zeer schappelijke prijs. Er zal een vijf-gangenmenu beschikbaar zijn voor € 50,00. Uiteraard biedt het restaurant ook een enorme variëteit aan wijnen waarbij de sommelier je van harte de mooiste exemplaren aanbeveelt.

Maar wij waren natuurlijk niet bij het persdiner aanwezig om alleen te babbelen, François en zijn team hebben ons werkelijk in de watten gelegd met de meest prachtige gerechten. Hieronder een compilatie van de gerechten die wij voorgeschoteld kregen.

FG Food Labs1. We begonnen met plakjes Joselito ham, ham die 5 jaar gerijpt wordt (in plaats van de gemiddelde 9 maanden). Door veel gastronomen bestempeld als de beste ham ter wereld en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn.

2. Het eerste voorgerecht: canapé met eendenlever.

3. Gevolgd door een chique versie van pan con tomaat.

4. Toastje met wederom eendenlever en tomaat.

5. Broccoli-kwartelgelei met langoustineroom en eendenlever. Eendenlever was inderdaad een favoriet ingrediënt. Leuk om te weten: François gebruikt geen ganzenlever en enkel eendenlever van de beste kwaliteit.

FG Food Labs6. Een echt hoofdgerecht: mega langoustines van de grill met rozemarijn en citroen.

7. Tijdens het diner stonden er gepofte groene pepertjes op tafel. Heerlijk zoet en totaal niet scherp.

8. Spoom van dragon, pink pepper en citroenmelisse met ijs op basis van rum.

9. Zoetzure ui met brioche, gepocheerde eidooier en foie.

10. Beef met zoetzure ui.

FG Food Labs11. Mijn dessert was anders dan die van de rest in verband met mijn lactose-allergie. Ik had gekarameliseerde grapefruit met een frisse sorbet, popcorn en pistache.

Ik hoef er eigenlijk nog maar weinig woorden aan vuil te maken: wat is het eten in FG Food Labs waanzinnig. Perfect op elkaar afgestemde ingrediënten zonder er heel ingewikkelde gerechten van te maken. Pure producten, met liefde bereid. Ieder gerecht zorgt voor een nieuwe smaak-explosie en herleefd enthousiasme alom.

Vanaf morgen is FG Food Labs zeven dagen per week geopend voor de lunch en het diner en ik kan iedereen alleen maar van harte aanbevelen eens een bezoekje te brengen aan het restaurant. Al is het alleen maar voor slechts één hapje en een drankje, dit is met recht een hotspot die absoluut niet overgeslagen mag worden.

FG Food Labs
Katshoek 41

3032 AE Rotterdam
www.fgfoodlabs.nl

Join the Conversation

  1. Hester says:

    Dit soort gerechtjes zijn altijd echte kunstwerkjes op zich, vind het zo leuk om te zien dat mensen echt passie hebben voor eten!

  2. Oh my die langoustines.

  3. MySimplySpecial says:

    Wat ziet alles er fantastisch uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close