Ik kon deze paasdagen natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan zonder een cheesecakerecept te delen. Wel een extra feestelijke deze keer en eentje die ook nog eens perfect is voor ná de Pasen. Deze mini paascheesecakes zijn een fluitje van een cent om te maken en je hebt er wat minder geduld voor nodig dan bij een grote cheesecake. In plaats van 75 minuten in de oven en dan nog úren opstijven, heb je deze mini cheesecakes binnen (ok IETS langer) drie uur op tafel staan. Prima voor Fastfood Friday dacht ik dus zo! En mocht je nou denken pfffrt, ik heb helemaal geen zin meer om nog voor de feestdagen te bakken: leftover paaseitjes zijn bijzonder lekker in deze mini paascheesecakes!
Om alvast de vragen voor te zijn: de pastelkleurige siliconen cupcakevormpjes die ik heb gebruikt voor het maken van deze mini paascheescakes kocht ik bij Action. De pastelkleurige ‘paaseitjes’ zijn M&M’s; die zijn alleen rond de paasdagen te koop; ik vond ze bij Albert Heijn. De regenboogsprinkles zijn van Baktotaal Bouwhuis.
De beste cheesecakes bak je altijd met boven- en onderwarmte en niet met hetelucht. Mocht het echt niet anders kunnen dan maakt het niet heel veel uit, de kans is alleen groter dat de cheesecakes wat mooier de oven uitkomen als je boven- en onderwarmte gebruikt. Bij mij rees het beslag van deze paascheesecakes alsnog, maar tijdens het afkoelen zakt het weer in waardoor als je mooie platte bovenkantjes krijgt. Eventuele scheurtjes verdoezel je gewoon met de slagroom.
Mini paascheesecakes
Benodigdheden
- 12 (siliconen) muffinpapiertjes
- muffinbakvorm
- foodprocessor, hakmolen of deegroller
- elektrische (hand)mixer
Ingrediënten
- 200 g Jodenkoeken
- 75 g boter
- 400 g naturel roomkaas
- 100 g kristalsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 1 el maizena/bloem
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 100 g grof gehakte (paas)M&M's of paaseitjes
Topping
- 200 ml slagroom
- 5 el poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en leg de muffinvormpjes in de bakvorm.
- Maal de Jodenkoeken fijn en smelt ondertussen de boter. Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en verdeel de bodemmix over de muffinvormpjes. Druk goed aan met een lepel.
- Klop de roomkaas met de kristalsuiker, vanille-extract en maizena tot een klontvrij beslag. Spatel vervolgens rustig de eieren, de eidooier en de grof gehakte M&M's door het beslag.
- Schep de muffinvormpjes vol met cheesecakebeslag en tik met de bakvorm op het aanrecht om luchtbellen te verwijderen.
- Bak de mini paascheesecakes 30 minuten in het midden van de oven.
- Laat de cheesecakes volledig afkoelen en opstijven in de koelkast.
- Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en decoreer de mini paascheesecakes met een toef slagroom en eventueel extra paaseitjes en sprinkles.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.