Mini paascheesecakes
Deze mini paascheesecakes zijn perfect voor tijdens Pasen én erna. Verwerk je leftover paaseitjes in het beslag en je hebt in een handomdraai lekkere taartjes op tafel staan.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Afkoelen/opstijven2 uur uur 30 minuten min
Totale tijd3 uur uur 10 minuten min
Gang: nagerecht, tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cheesecake, dessert, fastfood friday, mini cheesecake, paascheesecake, paascheesecakes, paaseitjes, pasen, toetje
Servings: 12 stuks
- 200 g Jodenkoeken
- 75 g boter
- 400 g naturel roomkaas
- 100 g kristalsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 1 el maizena/bloem
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 100 g grof gehakte (paas)M&M's of paaseitjes
Topping
- 200 ml slagroom
- 5 el poedersuiker
Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en leg de muffinvormpjes in de bakvorm.
Maal de Jodenkoeken fijn en smelt ondertussen de boter. Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en verdeel de bodemmix over de muffinvormpjes. Druk goed aan met een lepel.
Klop de roomkaas met de kristalsuiker, vanille-extract en maizena tot een klontvrij beslag. Spatel vervolgens rustig de eieren, de eidooier en de grof gehakte M&M's door het beslag.
Schep de muffinvormpjes vol met cheesecakebeslag en tik met de bakvorm op het aanrecht om luchtbellen te verwijderen.
Bak de mini paascheesecakes 30 minuten in het midden van de oven.
Laat de cheesecakes volledig afkoelen en opstijven in de koelkast.
Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en decoreer de mini paascheesecakes met een toef slagroom en eventueel extra paaseitjes en sprinkles.