Toen ik op Instagram laatst de Reel voor dit recept deelde gingen jullie los! En ik snap het, dit makkelijke garlicbread met kaas is namelijk ook écht heel erg lekker. Inténse knoflooksmaak dankzij de zelfgemaakte kruidenboter, zachte kaas bovenop… Och, wat was dit ongelofelijk lekker. En: ontzéttend snel gemaakt dus een betere Fastfood Friday kun je bijna niet wensen.
Ik moet je wel even waarschuwen van tevoren. Net als ik zijn er namelijk veel mensen die heel erg van knoflook houden en die geneigd zijn meer knoflookteentjes te gebruiken dan een recept aangeeft. En dat snap ik, maar ik wil je toch op het hart drukken om het bij dit makkelijke garlicbread met kaas gewoon bij een teentje te houden. Je gebruikt de knoflook namelijk rauw en doordat je hem raspt voeg je naar verhouding behoorlijk wat knoflook aan de boter toe. De smaak van de kruidenboter is dan ook intens. Héél intens. Maar wel precies goed van smaak zodat je de twee soorten kaas ook nog proeft op het brood. Ga je meer teentjes knoflook gebruiken, dan gaat de kruidenboter alles overpoweren en dat is een beetje zonde. Dus hou je in, voor deze ene keer ;-)
Simpel knoflookbrood maken
Heb jij geen zin in ellenlange boodschappenlijstjes en ingewikkelde recepten? Maar wil je gewoon een simpel knoflookbrood maken waarvan je misschien de meeste ingrediënten al in huis hebt? Dan is dit recept ideaal! Voor de bereiding heb je maximaal 10 minuten nodig. Dan schuif je het brood nog 15 minuten in de oven en is het al klaar! Kind kan de was doen. Als ik het knoflookbrood met de lunch eet, dan serveer ik er het liefste soep bij. Als ik het bij het avondeten serveer dan maak ik er vaak een salade of een pasta gerecht bij.
Welke soep?
Tomatensoep en knoflookbrood zijn een klassieke combinatie. De frisse, licht zure smaak van de tomaten gaat perfect samen met het hartige en knapperige knoflookbrood. Romige champignonsoep heeft een volle, aardse smaak die goed samengaat met het pittige van knoflookbrood. Minestrone is een stevige, groenterijke Italiaanse soep die ook uitstekend combineert met knoflookbrood.
Welke (pasta)salade?
Van caprese kan ik sowieso niet teveel eten, maar deze vind ik ook super goed passen bij garlicbread met kaas. Het is een frisse en lichte ‘salade’ uit de Napolitaanse Italiaanse keuken. Caprese bestaat uit in plakken gesneden tomaat en mozzarella en blaadjes basilicum. Een pastasalade met pesto is een heerlijke optie die fantastisch samengaat met knoflookbrood. De rijke, nootachtige smaak van de pesto past goed bij knoflookbrood.
Nog meer makkelijke gerechten?
Ik houd natuurlijk van koken, maar ook bij mij komt het regelmatig voor dat ik zin heb in een makkelijk gerecht. Of het nu een drukke doordeweekse avond is of gewoon zo’n dag waarop je liever niet te lang in de keuken staat—soms wil je gewoon iets dat snel en simpel is, maar toch lekker is. Dan grijp ik vaak naar mijn favoriete recepten die weinig tijd kosten, maar nog steeds vol van smaak zijn. Als je bij recepten naar een categorie gaat, dan kun je de recepten filteren op moeilijkheidsgraad. Kies je voor ‘makkelijk’ dan zie je dus uitsluitend makkelijke gerechten. Want laten we eerlijk zijn, eten draait niet alleen om uren in de keuken staan, maar vooral om genieten van het moment, vooral op dagen dat je het graag wat rustiger aan doet.
_____
Wil je het toch iets uitgebreider doen en zelf het deeg voor het brood ook maken? Volg dan dit recept voor garlic bread. Die lijkt een beetje op die van New York Pizza; ook zeer smakelijk.
Makkelijk garlicbread met kaas
Benodigdheden
- bakplaat met bakpapier
Ingrediënten
- 1 stokbrood
- 100 g zachte boter
- 1 teentje knoflook - geraspt
- 1 el bieslook & peterselie
- 100 g geraspte mozzarella
- 50 g geraspte Cheddar
- peper & zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃ en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Snijd het stokbrood over de lengte doormidden.
- Roer de boter, knoflook, bieslook, peterselie en zout door elkaar. Smeer de twee helften brood rijkelijk in met de kruidenboter.
- Strooi de geraspte kazen over de kruidenboter. Bestrooi de broodjes met extra peterselie en zwarte peper.
- Schuif het stokbrood 10-15 minuten in de oven tot de kaas helemaal gesmolten is. Eet zo snel mogelijk.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.