Fastfood Friday: Cheeseburgernacho’s

Ik ben gek op alles dat met nacho’s te maken heeft. Welke toppings je er ook overheen gooit; zet mij een schaal nacho’s voor en ik eet ze allemaal op. Hoewel deze cheeseburgernacho’s wellicht een beetje gek klinken, gaat het frisse van de ijsbergsla en de smaak van de ketchup juist heel goed samen met de tortillachips. Het fijne van nacho’s vind ik altijd dat ze in no-time klaar zijn en dat maakt ze wat mij betreft een ideale partysnack. Of lichte maaltijd want eerlijk gezegd eten wij in het weekend ook wel eens een schaal nacho’s als avondeten – haha.

Zoals eigenlijk met alle nacho’s het geval is, kun je deze cheeseburgernacho’s beter niet van tevoren maken. De chips worden slap en je wil ook dat de ijsbergsla lekker knapperig blijft. Wel kun je natuurlijk alle ingrediënten vast van tevoren snijden en in de koelkast bewaren. Zo hoef je op het laatste moment alleen alles nog maar bij elkaar op een bakplaat te mikken en klaar is kees.

Smaken de cheeseburgernacho’s naar meer?

En denk je nou hmm… dit smaakt naar meer: we hebben op OMF ontzettend veel lekkere recepten voor nacho’s staan dus kies er eentje uit voor dit weekend en geniet ervan. Of als je denkt: deze smaakcombinatie bevalt me wel, check dan ook mijn recepten voor Cheeseburger quesadilla’s, cheeseburgersoep of Cheeseburger-pizzarolls eens, ook die zijn gegarandeerd een hit op Fastfood Friday!

Cheeseburgernacho's

5 van 2 stemmen

Cheeseburgernacho's

Yes, weer een nachorecept om toe te voegen aan je repertoire! Deze cheeseburgernacho's klinken misschien een beetje gek, maar het frisse van de ijsbergsla en de smaak van ketchup gaan juist heel goed samen met de tortillachips!
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Hoelang te bewaren direct opeten

Benodigdheden

  • ovenschaal of bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 1 zak tortillachips - 200 g
  • 200 g rundergehakt
  • 100 g mozzarella - geraspt
  • 150 g Cheddar - geraspt
  • 1 rode ui - gesnipperd
  • 6 augurken - in blokjes
  • 1 handje ijsbergsla - fijngesneden
  • 2 tomaten - in blokjes
  • 2 el ketchup
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C hetelucht.
  • Verdeel de tortillachips in een ovenschaal of over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verhit een droge koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Breng op smaak met peper en zout en verdeel het gehakt over de tortillachips.
  • Strooi beide soorten kaas over de tortillachips en het gehakt en bak de nacho’s in het midden van de oven 10 minuten of tot de kaas helemaal gesmolten is.
  • Verdeel vervolgens alle andere ingrediënten over de nacho’s en maak af met ketchup.
Gang: hoofdgerecht, tussendoortje
Keuken: Amerikaans, Mexicaans
Trefwoord: cheeseburger, fastfood friday, foodporn, kaas, nacho's, partysnack, warme chips

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Cheeseburgernacho's

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close