Eton Mess Trifle

Degenen die Masterchef volgen zien dikwijls Eton Mess voorbij komen en hoewel het waanzinnig klinkt, stelt het eigenlijk niet zoveel voor. Meer dan meringue met room en aardbeien is het namelijk niet. Om het wat spannender te maken besloot ik een Eton Mess Trifle te maken en hiervoor gebruikte ik producten van Alpro. Zoals jullie wellicht weten ben ik lactose-intollerant en door producten van Alpro te gebruiken kan ik zelf tenminste ook nog genieten van dit vrolijke dessert. Deze Eton Mess Trifle waarbij ik gebruik maakte van zomerfruit brengt ons weer even terug naar warmere dagen.

eton mess trifle

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 4 eetlepels Alpro Mild & Creamy aardbei-rabarber
 • 1 plak oma’s cake
 • 4 eetlepels Alpro plantaardige variatie op yoghurt Blauwe bosbes
 • verse aardbeien
 • 2 eiwitten
 • 4 eetlepels kristalsuiker
 • pure chocolade

1. Begin ruim van te voren met het maken van de meringue. Verwarm hiervoor de oven tot 90°C en klop ondertussen de eiwitten samen met de kristalsuiker tot stijve pieken. Verdeel hoopjes van het eiwitmengsel over een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak de meringue in ongeveer anderhalf uur in het midden van de oven.

2. Verkruimel de cake en de meringue en snijd de aardbeien in stukjes.

3. Pak een mooi glas of schaal en begin met een laagje Alpro Mild & Creamy aarbei-rabarber. Leg hier vervolgens een laagje cake op.

4. Schep de Alpro plantaardige variatie op yoghurt Blauwe bosbes op de cake. Doe dit voorzichtig, zorg ervoor dat de plantaardige yoghurtvariatie zo min mogelijk door de cake heen loopt.

5. Strooi de meringue over de Blauwe bosbos laag en verdeel hier de verse aardbeien over. Rasp er tot slot de pure chocolade overheen.

Nog een aantal tips en trucs voor het maken van deze Eton Mess trifle:

 • Serveer de trifle direct, de laagjes hebben namelijk de neiging om snel in elkaar over te lopen en dan is de hele magie van een trifle natuurlijk weg.
 • Zorg ervoor dat iedere laag aan de buitenkant van het glas te zien is. Voor een extra mooi effect zorg je dat de vloeibare lagen de randen van het glas goed raken.
 • Begin met de zwaarste ingrediënten onderop en bouw dit vervolgens op naar boven.

eton mess trifle

eton mess trifle

Het dessert/luxe ontbijt dat ik je zojuist heb laten zien zal ook gepubliceerd worden op de Alpro Ontbijtpagina. Hier staan naast mijn recept nog veel meer leuke (en lekkere!) ideeën op voor ontbijtjes. Ideaal wanneer je op de zondagochtend meer tijd hebt voor je ontbijt.

Als je dan toch op die pagina bent kun je trouwens ook direct op zoek naar het antwoord op de vraag:  Welke van de Alpro Mild & Creamy varianten bevat twee soorten fruit? Stuur je antwoord naar prijsvraag@adfactor.nl en maak kans op een heerlijk Alpro pakket!*

Alpro is niet verantwoordelijk voor deze wedstrijd en zal enkel de prijzen verzorgen.

Dit is een gesponsord artikel.

B7921880;dc trk aid=277000903;dc trk cid=56216256;ord=123456789

Join the Conversation

 1. Charlotte says:

  Bedankt voor dit recept! Ik ben zelf ook lactose intolerant. Misschien een idee om ook een ‘lactose vrij’ tag te maken? Dan kunnen ‘mensen zoals wij’ lekker makkelijk en snel zoeken naar de recepten!

 2. Nikki says:

  Ik volg masterchef zelf. Ik weet niet waarom maar ik kan er uren naar kijken. Net als deze site. En dat terwijl ik echt niet kan koken. Waarschijnlijk is het daarom zo boeiend voor me.

 3. MySimplySpecial says:

  Dat ziet er lekker uit!

 4. Daniëlle says:

  Ziet er lekker uit! Ik vind de producten van Alpro altijd erg lekker.

 5. Hester says:

  Ik heb tijdens de periode van mijn melkallergie ook veel producten van Alpro gegeten, super fijn die vervangers! Zo’n dessert is altijd leuk!

 6. Sabrina says:

  Ziet er super lekker uit!

 7. rachel says:

  dat ziet er heeeerlijk uit!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close