Eggs in a basket

Vorige week kwam ik ergens op een website (ik weet helaas niet meer welke) een ‘recept’ tegen voor “eggs in a basket”. Het stelde weinig meer voor dan een gebakken ei in een boterham, maar toen ik het eenmaal zelf had geprobeerd vond ik het er zo leuk uitzien dat ik het wel even met jullie wilde delen. Daarnaast is de smaak ook echt wel wat anders dan wanneer je een normaal gebakken eitje op brood doet. Mocht je nou toast met ei gaan serveren bij een ontbijt de komende tijd, probeer het dan eens op deze manier. Ziet er gelijk een stuk feestelijker uit!

No ratings yet

Eggs in a basket

Wil je wat anders dan een gebakken ei op brood, probeer dan eens deze Eggs in a basket. Je maakt het af met een lekkere plak kaas on top.
Porties1 persoon
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 5 minuten
Hoelang te bewaren direct serveren

Benodigdheden

 • Koekenpan

Ingrediënten

 • 2 boterhammen
 • 2 eieren
 • 2 plakken kaas
 • boter
 • peper en zout

Instructies

 • Met behulp van een koekjes uitsteker haal je rondjes uit je boterham.
 • Als je écht eggs in a basket wil maken dan leg je de overige schijfjes na het bakken weer op het ei, maar ik heb ze zelf gewoon even in de koekenpan geroosterd en besmeert met Slankie.
 • Smelt wat boter in de koekenpan en leg hierin de sneetjes brood waar je dus een rondje uit hebt gehaald.
 • Breek één ei per boterham en doe deze in het midden van het brood in de koekenpan.
 • Leg de plakken kaas bovenop het brood en eieren en bak de boterhammen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je brood zo te laten of tijdens het bakken te beleggen met allerlei lekkers.
 • Zorg ervoor dat je het vuur niet te hoog hebt staan. Je brood wordt dan al gauw te donker, terwijl je ei nog niet gestold is. Zelf hou ik ervan om de eidooier te breken en hem zo te bakken dat ie een beetje uitloopt wanneer je het brood aansnijdt. Uiteraard is dit natuurlijk geheel persoonlijk en kun je je eitje en brood zo bakken zoals jij het lekker vindt.
Gang: ontbijt
Keuken: Engels
Trefwoord: eggs in a basket, how-to, ontbijt

eggs-in-a-basket1

eggs-in-a-basket2

De boterham doormidden gesneden, zie je het mooi gebakken ei, het lekkere kaaslaagje erbovenop en het geroosterde stukje brood links?

Natuurlijk is dit recept te simpel voor woorden, maar het zorgt wel voor wat extra’s tijdens je ontbijt. Het oog wil ook wat en een ei dat ín het brood is gebakken ziet er toch wat leuker uit dan een gebakken eitje dat op een toast is gekwakt. Qua smaak voegt het voor mij ook net wat meer toe omdat je op deze manier zowel het brood als het ei en de kaas samen goed proeft maar ook los van elkaar kunt eten.

Join the Conversation

 1. Lydia says:

  Misschien een simpel receptje, maar presentatie is ook belangrijk als je gaat koken en/of bakken. ^_^ Van eggs in a basket had ik nog nooit gehoord, ik ga het onthouden!

 2. Blondie says:

  Ziet er leuk uit voor tijdens het paasontbijt!

 3. Kristina says:

  It looks so tasty! I have to try it!

 4. Samantha says:

  Wat grappig zeg!

 5. Annabel van Leeuwen says:

  Dit is echt een perfect idee voor een ontbijt op bed, minder geknoei ook. Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close