De week van OMF #27

Na een paar weken een stapje terug doen ging ik afgelopen week weer hard aan de slag voor OMF, ik had de motivatie weer terug en had er lol in om weer lekker bezig te zijn. Ook boekte ik wat betreft het herstel van mijn knie een aantal positieve mijlpalen en keken we afgelopen zaterdag uiteraard weer naar het Nederlands elftal. Doordeweeks maakte ik wat minder foto’s dan normaal waardoor deze editie van De week van OMF wellicht wat saaier is om te zien. Excuus, ik kan wel tien foto’s maken van mijn computerbeeldscherm, maar daar zit ook niemand op te wachten toch?

Maandag

foto 1Rise and shine, the day after een zeer gezellig weekend. Helaas betekent dit ook direct dat het huishouden grotendeels was blijven liggen en daar hield ik me maandagochtend vooral mee bezig. Deze berg weg wassen, stofzuigen, poetsen, afwassen.. Ik verveelde me in ieder geval niet.

foto 2Daarna maakte ik maar eens een begin aan het wegwerken van die berg komkommers die ik een week eerder toegestuurd kreeg van Jumbo. Uiteindelijk heb ik er tien weg weten te werken maar bleven er toch nog twaalf over. Zonde.

foto 3Maar van die komkommers maakte ik wel lekkere dingen! Onder andere lactosevrije tzatziki, komkommersalade en Atjar Ketimoer.

foto 4En ik lunchte ook met komkommer, ik maakte komkommernoedels met zelfgemaakte pindasaus. Zo bizar lekker!

foto 5De rest van de middag ging ik aan het werk. ’s Avonds voor het slapen snakte ik nog wat watermeloen.

Dinsdag

foto 6De dinsdag begon ik om 08.00 uur bij de fysiotherapeut. Het gaat steeds beter en sinds afgelopen week mag ik officieel weer fietsen. Ben ik in ieder geval een stuk mobieler!

foto 7Vervolgens even gauw naar de AH en daarna was het tijd om video’s op te nemen. In totaal filmde ik die dag drie video’s en daar was ik nagenoeg de hele dag mee bezig.

foto 8En dat ziet er altijd zo gezellig uit, een georganiseerde chaos. Kantoorspullen verspreid tussen de baksels en mijn MacBook ergens temidden daarvan haha.

foto 11De zelfgemaakte krentenbollen lukten in ieder geval onwijs goed, hmm! Binnenkort online.

foto 9Ik lunchte met een eiwitomelet met lekker veel groenten.

foto 10En daarna liet ik Senna uit. Dino knuffelt tijdens het lopen maar wat graag met d’r.

foto 12En zo’n stuk lopen is best vermoeiend…

Woensdag

foto 13Sorry! Ik maakte woensdag maar twee foto’s en degene die het meeste zegt is die hierboven. Ik werkte gewoon de hele dag. Video’s bewerken, mails beantwoorden, veel artikelen schrijven en ook veel foto’s bewerken. Lekker productief!

foto 14Ik lunchte met een tosti met kaas, kipfilet en basilicum.

Donderdag

foto 15Warm weer en dus een zomeroutfit aan! Mijn outfit of the day: een zwarte maxidress met een mouwloos spijkerjasje. Beide zijn van C&A.

foto 16Mijn ontbijtje bestond uit een kommetje sojayoghurt met banaan en een schepje muesli. Daarnaast een rijstwafel met kipfilet.

foto 17En ik nam weer twee video’s op! Ik heb de smaak te pakken.

foto 18In de ochtend schreef ik vooral heel veel artikelen.

foto 19Cutie!

foto 20In de middag verplaatste ik mijn werkplek naar buiten, in de zon. Resultaat? Veel artikelen af maar wel een verbrande arm. Oeps, insmeren Sabine. Insmeren.

foto 21Na het eten namen we Senna voor het eerst mee naar het bos om even te rennen en tegelijkertijd om af te koelen. Ze beseft nog niet helemaal hoe leuk ze het zou moeten vinden, maar naderhand was ze goed moe.

foto 22En in de avonduurtjes werkte ik buiten nog even verder, met een schaaltje watermeloen on the side.

Vrijdag

Ik begon de vrijdag met goed nieuws, ik liep namelijk de trap af! Klinkt heel normaal, maar sinds de operatie kon ik alleen trede voor trede de trap af. Duurt lang, is onhandig en zeker niet comfortabel. Vrijdag probeerde ik het op de normale manier en het lukte gewoon. YES! Vooruitgang! Ook de fysio, waar ik daarna heen moest, was erg blij met het resultaat. Na twee moeizame eerste weken gaat het herstel nu zeer voorspoedig, gelukkig maar.

foto 24Vervolgens even gauw naar de Ap voor wat boodschapjes voor de barbecue van ’s avonds en naar Etos voor wat huidverzorgingsproducten. Fijn dat die winkels om de hoek zitten.

foto 23Ik lunchte vrij eenvoudig: twee sneetjes toast, een met smeerpaté en eentje met kipfilet en een gepocheerd eitje.

foto 25De rest van de dag werkte ik aan de blog en deed ik voorbereidingen voor de barbecue van ’s avonds.

Zaterdag

foto 26Zaterdag startten we de dag op de markt om fruit en spareribs in te slaan. Vervolgens bracht ik Tim (ik reed voor het eerst weer zelf in de auto!) even naar Ede en streek daarna neer op de bank met een aflevering Suits.

foto 27Ook kwam ik op internet mijn perfecte tas tegen, eentje van Cowboysbag. Wauw <3

foto 28Knuffelen met Dino

foto 29’s Avonds na het eten vertrokken we uiteraard naar de stad om naar het Nederlands elftal te kijken, het was gezellig druk in Apeldoorn en wauw, wat een spannende wedstrijd. Uiteindelijk waren we rond 02.00 uur weer thuis.

Zondag

foto 30Na het uitslapen begonnen we aan ons meest favoriete klusje van de week, het huishouden..

foto 31Daarna zette ik de spareribs voor ’s avonds al in de marinade. Ik maakte een Whisky-BBQ marinade, goed gelukt!

foto 32Rondje bos met de hondjes

foto 33En daarna naar Ken en Annemie om met z’n allen te koken en te eten. Spareribs, maïskolven, zelfgemaakte ovenfriet, salade. Juumm!

foto 34Om vervolgens nog even langs de ijssalon te hoppen voor een (lactosevrij, yes!) ijsje.

Aankomende week staat er vrij weinig op de planning. Ik moet uiteraard weer naar de fysio, Tim en ik gaan woensdag naar Amsterdam voor een voorstelling in het Concertgebouw en aankomende zaterdag is mijn schoonmoeder nodig. Voor de rest: lekker aan de gang voor OMF!

Join the Conversation

 1. Julie Hapjesprincess says:

  Benieuwd naar het recept voor die krentenbollen :)

 2. MySimplySpecial says:

  Wat een leuke foto’s weer!

 3. Elsbet | La Vie Pure says:

  Ben benieuwd naar de krentenbollen!

  1. Sabine Author says:

   Recept komt snel online!

 4. Wat een leuk verslag! Ben erg benieuwd naar de krentenbollen. En ik zoek al lang naar een goede marinade voor spareribs! Komt dat recept binnenkort ook op OMF?

  1. Sabine Author says:

   Ik moet hem nog een beetje finetunen want ik was nog niet helemaal tevreden met de marinade. Als ik hem echt helemaal naar mijn zin heb publiceer ik hem pas.

 5. Linde says:

  Leuke foto’s! Ben heel benieuwd naar je krentenbollenrecept. Wauw, supermooie tas heb je uitgekozen! Ook al besteld? :) Bestel ook regelmatig bij die webshop en de service is prima!

  1. Sabine Author says:

   Haha nee, ik heb hem nog niet besteld. Ik moet even een reden bedenken dat ik hem mezelf cadeau mag doen. Vind het namelijk best aan de prijs, maar hij is zo mooi!

 6. Bite food blog says:

  Ohhh die pindasaus ziet er goed uit. Komt of is daar een recept voor?

  1. Sabine Author says:

   Die komt er nog aan!

 7. Marjoleine says:

  Oehh die kommersalades zien er erg lekker uit! Leuke foto’s allemaal, door jouw foto’s heb ik meteen een rijstwafel met kipfilet gepakt!

  1. Sabine Author says:

   Haha! Lekker he?

 8. Susanne says:

  Toch een hoop foto’s hoor! Ik ben heel erg benieuwd naar het recept voor de kwarkbollen. Heb je niet gedacht om de komkommers, een paar, in te maken? Is super lekker!

  1. Sabine Author says:

   Jawel, heb ik gedaan. Maar 23 komkommers is echt heel erg veel om op te maken ;)

 9. Sanne says:

  Leuke foto’s! Is er of komt er een recept van de lactosevrije tzatziki?

  1. Sabine Author says:

   Die komt nog!

 10. Hester says:

  Leuke week, volgens mij ben je hard aan de slag geweest! Ik vind Senna en Dino ZO schattig, die foto met jou en Dino, aaawh. Ik weet nog niet precies of ik het nou een goede marketingtruc vind van Jumbo om 23 komkommers te sturen, dat krijg je toch nooit op! Die tas is inderdaad onwijs mooi en ik krijg echt honger van die foto van spareribs. Gelukkig staat er een stukje brownie naast me ;)

  1. Hester says:

   Moet het in de zin ‘‘s Avonds voor het slapen snakte ik nog wat watermeloen’ trouwens niet ‘snackte’ zijn? :P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close