De week van OMF #25

De afgelopen week was voor mij een veelbewogen week en dat terwijl er eigenlijk helemaal niets bijzonders gebeurde. Maandag moest Tim weer gewoon aan het werk en ineens was ik na een paar dagen alleen thuis met mezelf om voor te zorgen, lopen gingen me dan wel steeds beter af maar het was nog steeds zwaar, en een pup. Zo’n pup in huis zorgt voor veel gezelligheid maar het kost ook een hoop energie. Zorgen dat ze haar behoefte buiten doet, dat ze bovendien op tijd gaat lopen, haar leren dat ze niet overal mag kauwen en dat ze goed aan de riem loopt, katten socialiseren.. Het is me wat, maar allemaal de moeite waard. Naast het opvoeden van Senna en het denken aan mezelf ging ik beetje bij beetje ook weer aan het werk voor OMF en bracht ik een bezoekje aan de fysio. Je ziet het allemaal in deze – toch ietwat saaie – editie van De week van OMF.

Maandag

Foto6Toen Tim eenmaal vertrokken was naar zijn werk en Senna lag te slapen, dook ik op de bank met mijn laptop om wat blogs te lezen, dat was er tijdens het weekend bij ingeschoten.

Foto3Grappig, iedere keer als ik Senna uitlaat loopt Dino het hele rondje mee. Gezellig hoor!

Foto4Ik lunchte met een heerlijk mixje: puntpaprika, bosui, ei, spekblokjes, basilicum, tomaat en bieslook. Basilicum in combinatie met ei is een vette aanrader trouwens, heerlijk!

Foto5’s Middags achtervolgde ik Senna met mijn spiegelreflex, uiteindelijk is de foto hierboven degene waar ik het meest blij mee ben. Wat een prachtig hondje he!

De rest van de dag deed ik het af en aan wat rustiger aan, ineens alles weer zelf moeten doen viel best tegen. Ik zat ’s avonds dan ook voornamelijk op de bank met mijn been omhoog en met de laatste aflevering van Game of Thrones. Nu moeten we weer lang wachten op het nieuwe seizoen… poeh.

Dinsdag

Foto2Rise and shine! Ik heb mijn #cutthecrap projectje weer opgepakt en ontbeet met rijstwafels met pindakaas, aardbeien en geraspte kokos. Best lekker!

Foto7Daarna streek ik weer neer op de bank met laptop om te werken: mails beantwoorden, artikelen typen en inspiratie zoeken.

Foto1Lunchen deed ik met Baked Oats, de eerste keer dat ik deze maakte. Ik maakte ze met aardbeien, kokos en gemengde noten. Recept volgt binnenkort.

De rest van de middag keek ik Junior Masterchef, Masterchef USA en Masterchef Australia. Toch wel fijn dat deze iedere middag worden herhaald van de avond ervoor. Zo verveel ik me in ieder geval niet.

Foto8Tim deed de boodschappen uit zijn werk en ik ging daarna aan de slag met het maken van het avondeten. Vooral het maken van verse loempia’s kost altijd zo vreselijk veel tijd. Wel altijd de moeite waard gelukkig.

Woensdag

Foto10Ik begon de dag met een flinke speelsessie met Senna. ATTACK!

Foto9Gelukkig kunnen we ook wel heel lief zijn samen hoor.

Foto11Daarna dook ik even gauw de keuken in om het avondeten van die avond vast voor te bereiden. Ik maakte verse Kip Korma, oftewel: ik maakte de boemboe helemaal zelf. Ziet er niet uit, was wel enorm lekker.

Foto12En ik maakte voor Fastfood Friday kaassouflees!

Foto13Vervolgens dook ik op de bank met dit boek. Van Annemie leende ik alle drie de boeken uit deze reeks, fijn! En ze lezen zo lekker weg.

Foto14Ik zat ook nog heel eventjes buiten toen de zon scheen, ook geen straf!

Foto15En ’s avonds keken we (Annemie en ik) uiteraard de wedstrijd van het Nederlands Elftal, wat een spannende pot!

Tim kwam uiteindelijk pas om 23.30 uur terug van een relatiedag en ook ik kon toen pas naar bed. Phew.

Donderdag

Foto16Door het laat naar bed gaan woensdag en de toch niet heel comfortabele nachten was ik donderdag niet vooruit te branden. Ik begon de dag met de nieuwste aflevering van Suits.

Foto17Het heeft een paar maanden geduurd maar eindelijk heeft Dino ontdekt dat hij ook in de krabpaal kan liggen. Al blijft de bank zijn favoriete plek.

Foto20Een lastige dag met veel pijn helaas, dus ik bracht mijn tijd voornamelijk zo door. Op de bank met dekens.

Foto22Gelukkig wel in leuk gezelschap :)

Foto21En ik kreeg leuke foodpost! Een kookboek met meer dan 250 saladerecepten. Die gaat nog wel van pas komen deze zomer. En leuk voor jou: binnenkort maak jij ook kans op een exemplaar van dit boek.

Foto23Tim bracht ‘emo-food’ mee (niet op verzoek!) uit de supermarkt haha. Rittersport blijft mijn favoriete chocolade, zeker de reep met biscuit, jumm!

Na een avondje beneden ging ik om 21.00 uur al naar bed. Ik was kapot!

Vrijdag

Foto24De dag begon vrijdag om 08.00 uur al bij de fysio, mijn eerste bezoek aan de fysiotherapeut na de operatie. Helaas zag het er iets minder goed uit, iets waar ik – gezien de hoeveelheid pijn en zwelling in mijn knie – al rekening mee houd gehouden. De knie is (van binnen) nog behoorlijk geïrriteerd en de zwelling is flink. Vooralsnog alles op geleide van de pijn blijven doen en niet té veel zonder krukken lopen. De totale revalidatie gaat naar verwachting zo’n vier maanden duren voordat ik alles weer kan doen. Bah. Ik had toch wel gehoopt dat dat wat sneller zou gaan.

Foto18Gelukkig was de rest van de dag mijn productiviteit een stuk beter dan de rest van de week! Ik schreef artikelen, werkte recepten uit en bewerkte een groot aantal foto’s voor OMF. Lekker om weer even bezig te kunnen.

Foto19Senna wordt met de dag groter.. Ik heb bijna het idee dat ze iedere keer dat ze heeft geslapen een centimeter is gegroeid haha!

De rest van de dag deed ik rustig aan. Ik werkte een beetje, las een boek, keek televisie en speelde met Senna.

Zaterdag

foto25Zaterdagochtend gingen we even naar de markt, ja ik ook! Vervolgens was ik wel kapot en kon ik de rest van de dag niets meer, maar ik ben in ieder geval weer even de deur uit geweest. Tim ging boodschappen doen en bracht ook het statiegeld weg. Woow. Twee kratten bier en 2,5 tas vol flessen. Dat krijg je als je een paar feestjes hebt gehad haha.

foto26En eindelijk mag ik het vertellen! Tim heeft laatst zijn motorrijbewijs gehaald en kon eindelijk op zijn motor rijden die de laatste tijd bij mijn ouders in de schuur stond opgeslagen. Is mijn Mr. niet vreselijk sexy zo? ;)

foto27Terwijl Tim genoot van zijn motor, ging ik even aan het werk. Ik bewerkte vooral heel veel foto’s. Fijn, want dan kan ik deze week lekker veel typen en dus artikelen afmaken.

foto28’s Avonds kroop ik op de bank met een boek.

foto29En nam ik een aantal keer plaats op de eettafel. Van de fysio moet ik mijn been af en toe laten bungelen, de eettafel is daar de perfecte plek voor. Haha!

Zondag

foto30Gisteren werd ik wakker met dit nieuws. WOW 6.000! Zoveel!

foto31Na het uitruimen van mijn bakkast besloot ik dat het wel leuk was om alle soorten bloem en suiker te bewaren in weckpotten. Is ook een stuk minder rommelig in de kast. En dus bestelde ik er 10 in de webshop van HEMA. Ik hoop dat ze bevallen!

foto32Tim deed gisteren met vrienden mee aan een hockeytoernooi hier in Apeldoorn. Samen met Annemie keek ik ’s middags een paar wedstrijden. Volgend jaar zelf ook mee doen? Ik hoop het!

foto33Omdat ik toch een beetje ellendig naar huis ging (ik vind sporten leuk, houd van zulke toernooien en kon nu gewoon niet meedoen of er een hele dag bij zijn vanwege zoiets stoms als een knie-operatie) verwende ik mezelf. Ik kroop op de bank met een boek en bestelde sushi <3

foto34En daarna in het zonnetje een stukje wandelen met Senna, heerlijk vind ik dat. Ik kan niet wachten tot ze groot genoeg is om lekker door de het bos en over de hei te struinen.

Komende week zal helaas nog niet zoveel anders zijn als de afgelopen week. Vandaag breng ik weer een bezoekje aan de fysio, vanavond krijgt Senna haar inenting. Morgenochtend komt mamma even langs om me te helpen met het huishouden en woensdagochtend heb ik via Skype een afspraak voor OMF. Voor de rest? Op de bank zitten, een beetje aanrommelen in huis, werken aan OMF en een beetje aanmodderen. Ik vind het wel even lekker zo.

Fijne week iedereen!

Join the Conversation

 1. Judith says:

  Aaawh, Senna!!

 2. MySimplySpecial says:

  Wat is die foto van Senna goed gelukt! En het is nog steeds een leuk overzicht om te zien/lezen hoor.

 3. Lotte says:

  Mijn vriend en ik hebben het al maanden over puppy’s….en door jouw foto’s gaat het alleen maar meer kriebelen! Wat een heerlijk bol, pluizig beestje is het! Ik smelt helemaal weg haha. Helaas is ons huidige huis niet geschikt voor honden. (Woonkamer is twee trappen op). Maar zodra we een ander huis hebben, gaan we zeker serieus naar puppy’s kijken. En natuurlijk, heel veel beterschap!

 4. Susanne says:

  Balen dat het herstel nog zo lang gaat duren! Vooral met een pup hoop je dat je er zo snel mogelijk van af bent. Gelukkig lijkt Senna het niet erg te vinden, die vind het vast fijn om naast je op de bank te liggen ;)

 5. Mirjam says:

  Wat een leuk foto’s van Senna! Jammer dat je herstel nit zo snel gaat als verwacht. Veel sterkte nog met revalideren.

 6. Con leche says:

  Ahhhh Senna is zo leuk! Sterkte met het herstel!

 7. claudia says:

  aaah wat jammer van Senna, sterkte!!

  wat een goed idee die kaassoufle! Nooit over nagedacht zelf te maken

  xx

  1. Sabine Author says:

   Wat is er jammer van Senna? ;)

 8. lianne says:

  Aawh, wat een schatje is senna zeg! Nog heel veel sterkte met revalideren.

 9. Hester says:

  Eigenlijk wel een beetje slechte timing dat de komst van Senna precies tegelijk met je knie-operatie viel! Ik hoop dat het allemaal een beetje lukt. In elk geval is het wel écht een schatje en ziet je week er weer leuk uit. Wel lekker rustig dat je nu niet in het hotel werkt denk ik! Tof dat Tim z’n motorrijbewijs heeft, ik heb gisteren ook voor het eerst een uurtje achterop gezeten bij m’n vader op de motor. Toch wel heel leuk!

  1. Sabine Author says:

   Heel bewuste timing omdat ik dan juist een paar weken thuis zou zijn voor haar ;)

 10. Roxanne says:

  Wat is Senna toch een beauty!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close