De week van OMF #10

Wat moet dit een verschrikkelijk saaie De week van OMF voor jullie zijn. Mijn leven bestaat op dit moment alleen uit werken en klussen (nee, niet eens uit eten!) en ik maak bizar weinig foto’s. Logisch ook, wanneer je continu met je billen op de vloer zit om laminaat te leggen denk je er ook niet aan om steeds foto’s te maken. Maar goed, ik heb toch weer een De week van OMF in elkaar gezet voor jullie met (sorry) weer veel huisfoto’s. Over twee weken hopen we over te gaan, met een beetje mazzel komen we dan ook weer snel in het ritme en wordt dit wekelijkse dagboek ook weer een stuk spannender.

Maandag

foto1Mijn hemel wat een vroege wekker zo direct na een bomvol weekend. Meh.

foto3Direct na het werken reed ik naar het nieuwe huis om weer het een en ander te verven. Om 15.30 uur was ik er, om 18.00 uur ging ik naar huis om even te eten. Tim maakte een heerlijke clubsandwich die ook bij  jullie wel in de smaak viel. Hij vond het zelf wel leuk, al die ‘aandacht’ ;-)

foto2Na het eten naar de GAMMA en het huis, deze keer met z’n tweeën om weer wat dingen bij te werken. Ik maakte de zwarte muren af met een laagje vernis om te voorkomen dat er strepen op de muur komen. Minder fijn gevoel om zo’n blanke laag over de perfect geverfde muren te smeren, maar gelukkig is alles goed op gedroogd! Om 20.30 uur gingen we weer huiswaarts. Gauw douchen en naar bed, lange dag met rennen, vliegen en springen.

Dinsdag

foto4Fak…

foto5Ik lunchte met een soepje en een broodje. Hoewel ik niet precies weet welke soep dit was (het lag tussen een groentensoepje en kippensoepje in), was ‘ie wel erg lekker. Ik hou van warme dingen bij de lunch!

foto6Na het werk weer op naar het huis. Ik vond/vind het nog steeds leuk! Aan de slag in de slaapkamer. Tussendoor at ik het avondeten en daarna gingen we samen weer terug om tot 21.00 uur verder te klussen.

Woensdag

foto7Woensdag werkte ik weer van 05.45 uur tot 15.00 uur (sorry, de dagen zijn nogal saai!) maar deze keer ging ik na afloop niet naar het huis maar naar Leenbakker. Ik bestelde namelijk de eetkamerstoelen! Ik wilde gaan voor de witte, maar WTF! waarom is dat kussen geel?! Op de beschrijving stond dat ook de kussens wit zouden zijn maar no way josé. Uiteindelijk ging ik voor de zwarte.

foto8En ik scoorde een stoere en goedkope(!) wasmand. Weet je dat je voor een fatsoenlijke wasmand rustig een paar tientjes betaalt? Wat een idioterie.

foto9Vervolgens gauw op naar huis waar ik wat achterstallig werk deed. Ik opende een stapel ongeopende enveloppen..

foto10… en maakte het huis schoon. Wat een zooi als je er een paar dagen niet bent.

foto11Ook editte ik een video, de hometour van afgelopen donderdag.

foto12En ging ik keihard aan het werk voor OMF. Foto’s bewerken, artikelen schrijven, offertes versturen, mails beantwoorden, advertorial aanpassen, reacties beantwoorden, social media bijwerken, met een presentatie aan de gang. Eindelijk weer, ik mis het OMF-werk altijd al snel!

Donderdag

foto13Donderdag was ik al vroeg in het nieuwe huis (07.30 uur) omdat de installateur, timmerman en schilder op de stoep stonden om het een en ander te repareren. Ik vond dit kaartje van een pr-bureau op de ‘mat’ (er ligt nog geen mat). Zo lief!

foto14Ook werd de vloer gebracht. Tegenwoordig brengen ze dat dus helemaal niet meer naar binnen he? Meneer zette een pallet op de stoep voor de deur en liet de rest aan mij over. Ik heb dus 52(!) pakken van ± 7 – 10 kilo naar binnen moeten sjouwen. Powervrouw.

foto15Toen alle afspraken inmiddels weer de deur uit waren reed ik even naar de winkel om rolgordijnen uit te zoeken. Witte voor op mijn kantoor, antraciet grijze voor de twee slaapkamers (onze slaapkamer en de kleedkamer + logeerkamer) en op Tim zijn kantoor. Beneden hebben we andere raamdecoratie.

foto16En ik maakte de trap af! Stukken beter zo.

foto17Dit handige doucherek kocht ik laatst bij Lidl. Het was een enorm karwei om in elkaar te zetten, maar dit rek klem je tussen het plafond en de grond waardoor je geen gaten hoeft te boren. Ideaal. En hij past precies in de hoek, fijn!

ikea’s Avonds naar Ikea voor onder andere de verlichting in nagenoeg het hele huis.

Vrijdag

foto19De weerberichten over het prachtige weekendweer waren niet te missen en dus besloot ik ’s ochtends vroeg onze tuinset uit elkaar te halen en vrijdag direct weer in elkaar te zetten in de tuin van ons nieuwe huis. Konden we in ieder geval buiten lunchen. En van het zonnetje hebben we gretig gebruik gemaakt. Wat is het heerlijk om in de tuin (die van jezelf is!) te kunnen zitten.

foto20De hele straat stond vól met busjes. Iedere woning kreeg geloof ik een nieuwe CV-ketel en wij dus ook. Fijn!

foto21’s Middags begonnen we met het leggen van het laminaat.

foto22Jaaa, eindelijk wordt ons huis echt een huis <3

Zaterdag

foto23Zaterdagochtend was ik voor achten al op de markt en daarna hupste ik even de Albert Heijn binnen voor de lunch en wat comfort food voor tijdens het klussen.

foto24Tim en ik gingen aan de slag met het leggen van de woonkamervloer. Wat is dat leuk om te doen! Helemaal als je het resultaat uiteindelijk zit, ik ben zo verliefd op de vloer!

italiaanTot 18.00 uur waren we bezig in het huis, om 19.00 uur vertrok ik naar Nanda, we hadden een etentje met collega’s in Deventer. Gezellig. Hoewel de rest daarna voor borrels de stad nog in ging, ging ik na het eten (om 22.30 uur) naar huis. Ik vind het maar moeilijk om al het werk (OMF én het hotel) te moeten combineren met het woonklaar maken van een huis. Wat een lange dagen…

Zondag

foto25Mijn biologische klok staat afgesteld op vroeg opstaan de laatste tijd. Om 06.30 uur was ik dan ook al klaar wakker en voor achten was ik aan het werk. Tim ging naar het huis, ik moest een paar uur aan het werk voor OMF. Ik begon met artikelen schrijven, daarna maakte ik mijn presentatie af en tussendoor deed ik wat huishouden en pakte ik spullen in.

foto26Jaaaa, de vloer ligt! Het hele huis is nu voorzien van een prachtige laminaatvloer. Je zou het aan de hand van bovenstaande foto niet denken, maar we hebben nog een aantal pakken en daarom hebben we maar besloten de berging (waar de koelkast, vriezer, wasmachine, droger etc. komt te staan) ook te gaan leggen. Staat toch wel netjes als je erin komt lopen vanaf de woonkamer. Maar dat doen we deze week even snel. Voor nu kunnen we INRICHTEN!

foto27Deze hadden we wel verdiend na weer zo’n lange dag. Uiteindelijk aten we pas om 21.00 uur ons avondeten, lol. Maar wél weer een keer zelfgemaakt.

Aankomende week is vrijwel hetzelfde als deze week met hier en daar weer wat afspraken. Ik werk drie diensten in het hotel, heb twee zakelijke afspraken voor OMF, aankomende zaterdag gaan we een groot deel van de meubels plaatsen en voor de rest zal het weer veel tijd in het nieuwe huis doorbrengen zijn.

Fijne (werk)week iedereen!

Join the Conversation

 1. simone says:

  Heel erg leuk om te zien hoe het vordert in je huis. En voor ons (in mijn geval dan) is het niet zo saai hoor ;). Heel veel succes nog de aankomende weken met het klussen en inrichten. Heel veel plezier met het wonen in jullie nieuwe huis.

  1. Sabine Author says:

   Dankjewel!

 2. Susanne says:

  Wat leuk om die vooruitgang te zien! Geeft een voldaan gevoel! De vloer vind ik heeeel mooi! En saai vind ik het niet hoor ;)

  1. Sabine Author says:

   Dankjewel! :)

 3. Farah says:

  Wauw je hebt het er maar druk mee!
  Wel fijn om het dan zo te zien opschieten.

 4. MySimplySpecial says:

  Wat leuk om te zien hoe alles veranderd! En wat een geweldige achtergrond heb je op je telefoon!

  1. Sabine Author says:

   Haha, wat een leukerd he?

 5. Hester says:

  Wat werken jullie snel in jullie huisje zeg, volgens mij is het straks binnen een maand van niets naar heel veel! Superleuk.

  1. Sabine Author says:

   Dat is wel de bedoeling haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close