Citroenrisotto met kabeljauw en rucolapesto

Vandaag deel ik deze citroenrisotto met kabeljauw en rucolapesto met jullie! Want ik vond het wel weer eens tijd worden voor een lekker risotto recept. We hebben er echt al wel een aantal gedeeld met jullie, en stuk voor stuk zijn ze heerlijk. Maar omdat we het lijstje met risotto recepten maar al te graag aan blijven vullen, vandaag een nieuwe variant.

De basis van citroenrisotto

Citroenrisotto kennen jullie misschien wel, en ook hiervan is een recept te vinden op OMF. Het is een hele makkelijke risotto waar je maar weinig voor nodig hebt. Heerlijk in de zomer, of als de lente er aan zit te komen want het is lekker fris van smaak. Toch ook een beetje romig, zoals risotto hoort te zijn. Voor deze variant is de citroenrisotto de basis, en deze vulde ik aan met een rucolapesto voor een lekkere intense smaak erbij. Bovenop nog een stukje kabeljauw, en daarmee is het een behoorlijk complete maaltijd geworden. Eentje die je zo voor je vrienden, of familie op tafel kunt zetten. Want het is een mooi bordje zo nietwaar?

Een verfrissende twist

De toevoeging van citroen geeft een verfrissend scherpe twist aan de traditionele risotto. Het zuur van de citroen balanceert perfect met de romigheid van de risotto. Bovendien brengt de rucolapesto een nootachtige smaak met een beetje pittigheid die de citroensmaak versterkt.

Wil je een lekkere salade bij deze citroenrisotto met kabeljauw serveren? 
Deze avocadosalade vind ik lekker bij de risotto, maar ik zou dan wel de garnalen weglaten omdat je ook al kabeljauw eet. Of deze venkelsalade met citroendressing van okokorecepten.

Waarom kabeljauw toevoegen?

Het serveren van kabeljauw bij deze risotto heb ik gedaan, omdat het niet alleen lekker is qua smaak maar ook zeker van textuur. De zachte, vlokkige textuur van de kabeljauw complementeert de smeuïgheid van de risotto. Maar tegelijkertijd is de smaak van de vis niet te sterk en overstemt het de citroen en rucola niet. Dat zou ik zonde vinden! De kabeljauw neemt in dit gerecht juist de frisse smaak op. En wat ik ook leuk vind aan kabeljauw bij dit gerecht, is dat je het direct leuker kunt opmaken. Ik kies ervoor om de kabeljauw op een bedje van de groene rucolapesto te plaatsen, met daaronder de witte citroenrisotto.

Citroenrisotto met kabeljauw gezond?

Deze maaltijd is verrassend voedzaam! Risotto is rijk aan koolhydraten, essentieel voor energie. Kabeljauw is een uitstekende bron van magere proteïne, wat bijdraagt aan spieropbouw. Bovendien biedt de rucolapesto een goede dosis vitaminen A en C, naast calcium en ijzer. Al met al dus een behoorlijk verantwoorde keuze!

Ideaal voor speciale gelegenheden

Of het nu een casual etentje met vrienden is of een formele setting, citroenrisotto met kabeljauw is veelzijdig genoeg om bij verschillende gelegenheden te serveren. Het is eenvoudig genoeg om niet uren in de keuken te hoeven staan, maar ook speciaal genoeg om je gasten te imponeren! Laten jullie mij via Instagram weten wat jullie van deze frisse citroenrisotto met kabeljauw vonden?

Citroenrisotto met kabeljauw

No ratings yet

Citroenrisotto met Rucolapesto en Kabeljauw

Door zijn frisheid is deze Citroenrisotto met Rucolapesto en Kabeljauw een heerlijk gerecht voor een warme dag.
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Hoelang te bewaren direct serveren

Benodigdheden

  • foodprocessor of hakmolen

Ingrediënten

  • 1 kleine rode ui - gesnipperd
  • 1 teen knoflook - geraspt
  • 400 g risotto
  • 750 ml kippenbouillon
  • 3 el ricotta
  • 1 citroen - rasp
  • 3 el citroensap
  • 260 g kabeljauw
  • roomboter

Rucolapesto

  • 1 teen knoflook - geraspt
  • 6 el olijfolie
  • 50 g rucola
  • 2 el pijnboompitten - geroosterd + extra voor garnering
  • 2 el geraspte mozzarella
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een beetje olijfolie in een grote bakpan en fruit daarin de ui. Voeg even later ook de knoflook toe en bak het samen nog even, zonder dat de knoflook bruin wordt.
  • Voeg de risotto toe en schep het geheel een aantal keer om, en voeg dan een deel van de bouillon toe. Blijf af en toe omscheppen en blijf bouillon toevoegen zodat de risotto erin kan garen.
  • Maak ondertussen de rucolapesto door alle ingrediënten hiervoor te malen in de foodprocessor.
  • Verhit in een andere pan een klont roomboter en bak hierin de kabeljauw haasjes gaar. Houd op laag vuur warm.
  • Wanneer de risotto klaar is, voeg je de citroenrasp, het sap en de ricotta eraan toe en dit roer je er doorheen zodat je een frisse en romige risotto krijgt.
  • Serveer de risotto direct met een dot van de rucolapesto erop, en een stuk van de vis. Eventueel kun je er nog wat pijnboompitjes overheen strooien.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: avondmaaltijd, diner, makkelijk, pesto, risotto, rucolapesto, vis

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Risotto met kabeljauw

Join the Conversation

  1. Gemaakt, was heerlijk! Top recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close