Ik vond het wel weer eens tijd voor een lekker risotto recept. We hebben er echt al wel een aantal gedeeld met jullie, en stuk voor stuk zijn ze heerlijk. Maar omdat we het lijstje met recepten voor dit fijne gerecht maar al te graag aan blijven vullen, vandaag een nieuwe variant.
Citroenrisotto kennen jullie misschien wel, en ook hiervan is een recept te vinden op OMF. Het is een hele makkelijke risotto waar je maar weinig voor nodig hebt. Heerlijk in de zomer, of als de lente er aan zit te komen want het is lekker fris van smaak. Toch ook een beetje romig, zoals risotto hoort te zijn. Voor deze variant is de citroenrisotto de basis, en deze vulde ik aan met een rucolapesto voor een lekkere intense smaak erbij. Bovenop nog een stukje kabeljauw, en daarmee is het een behoorlijk complete maaltijd geworden. Eentje die je zo voor je vrienden, of familie op tafel kunt zetten. Want het is een mooi bordje zo nietwaar?

Citroenrisotto met Rucolapesto en Kabeljauw
Benodigdheden
- foodprocessor of hakmolen
Ingrediënten
- 1 kleine rode ui - gesnipperd
- 1 teen knoflook - geraspt
- 400 g risotto
- 750 ml kippenbouillon
- 3 el ricotta
- 1 citroen - rasp
- 3 el citroensap
- 260 g kabeljauw
- roomboter
Rucolapesto
- 1 teen knoflook - geraspt
- 6 el olijfolie
- 50 g rucola
- 2 el pijnboompitten - geroosterd + extra voor garnering
- 2 el geraspte mozzarella
- peper en zout
Instructies
- Verhit een beetje olijfolie in een grote bakpan en fruit daarin de ui. Voeg even later ook de knoflook toe en bak het samen nog even, zonder dat de knoflook bruin wordt.
- Voeg de risotto toe en schep het geheel een aantal keer om, en voeg dan een deel van de bouillon toe. Blijf af en toe omscheppen en blijf bouillon toevoegen zodat de risotto erin kan garen.
- Maak ondertussen de rucolapesto door alle ingrediënten hiervoor te malen in de foodprocessor.
- Verhit in een andere pan een klont roomboter en bak hierin de kabeljauw haasjes gaar. Houd op laag vuur warm.
- Wanneer de risotto klaar is, voeg je de citroenrasp, het sap en de ricotta eraan toe en dit roer je er doorheen zodat je een frisse en romige risotto krijgt.
- Serveer de risotto direct met een dot van de rucolapesto erop, en een stuk van de vis. Eventueel kun je er nog wat pijnboompitjes overheen strooien.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Gemaakt, was heerlijk! Top recept!