BBQ chicken pastasalade

Deze BBQ chicken pastasalade mag deze zomer niet ontbreken op de zomertafel. Ik was eerlijk gezegd een beetje verbaasd dat er nog geen recept als deze op OMF staat. Ik zou toch zweren dat dit wel zo’n typisch OMF-recept is dat ik het al eens eerder had gedeeld. Kennelijk niet, dus bij deze!

De BBQ chicken pastasalade is heel makkelijk om te maken en je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig. Je kunt de salade uiteraard vullen met alle groenten die je lekker vindt, maar ik hield het simpel. Voor mij is deze salade namelijk wel echt een bijgerecht.

En het fijnste van alles: je kunt de maaltijdsalade goed in de koelkast bewaren, dus je kunt al lekker op tijd de keuken in om te preppen.

barbecuesaus maken

BBQ Chicken

De smaak van BBQ Chicken is inmiddels wel een klassieker te noemen toch? Mij doet het altijd aan Amerika denken, de licht zoete, ietwat rokerige smaak van barbecuesaus in combinatie met kip? Jum!

Bovendien kun je met BBQ Chicken ook alle kanten op. Deze BBQ Chicken pastasalade is natuurlijk hartstikke lekker, maar wat denk je van BBQ Chicken stokbrood, echt al járen een publieksfavoriet op OMF, of BBQ-chicken nacho’s van de bakplaat voor als je zin hebt in een lekkere hartige snack of makkelijke avondmaaltijd?

Ook erg lekker is mijn Barbecue Chicken pizza, ook al een wat ouder recept maar nog steeds een goede tip voor in het weekend. Bij deze ook direct een note to self dat ik echt weer eens die pizza moet gaan maken.

Kortom: kip en barbecuesaus zijn gewoon een goede match, klaar.

BBQ chicken pastasalade

Zelf barbecuesaus maken

Als je je een beetje meer wilt uitsloven voor deze, toch wel eenvoudige, salade, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om zelf barbecuesaus te maken. Barbecuesaus maken is helemaal niet lastig.

Ik gebruik het liefst dit recept:

Ingrediënten (1 schaaltje van 200ml)

  • 1 ui
  • Sap van een halve citroen
  • 100 ml water
  • 2 eetlepels natuurazijn
  • 1 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 7 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • Peper en zout

Snipper de ui en doe deze samen met het azijn, citroensap, water, mosterd en de bruine suiker in een steelpannetje. Doe er een flinke snuf zout en versgemalen peper bij.

Breng het geheel aan de kook en laat het zo’n 30 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg vervolgens de ketchup, worcestersaus en het gerookte paprikapoeder toe en breng de saus weer aan de kook.

Draai het vuur direct uit en laat de saus afkoelen voor gebruik. Als je de barbecuesaus in een gesteriliseerde fles of weckpot in de koelkast bewaart, blijft ‘ie echt wel een poosje goed.

Gebruik je liever een kant-en-klare barbecuesaus, dan vind ik persoonlijk de Black Jack Smokey BBQ saus van Remia heel lekker. Die is lekker rokerig en dat past perfect bij de rest van de ingrediënten die in de BBQ Chicken pastasalade gaan.

pastasalade met kip koud

Pastasalade met kip

Er staan al zo ongelofelijk veel pastasalades op OMF en ik vind ze stuk voor stuk fantastisch. Geef mij een bord pastasalade en ik ben al gauw tevreden. Of het nou als lunch of als avondeten geserveerd wordt, heerlijk vind ik het.

Deze BBQ Chicken pastasalade is, gek genoeg, een van de weinige pastasalades met kip die ik heb gedeeld op de blog. In de beginjaren van OMF maakten we een Pesto pastasalade die nog altijd erg fijn is om als bijgerecht op tafel te zetten. En ook de Pastasalade met gerookte kip en yoghurtdressing is lekker fris voor in de zomer, maar met die twee recepten zijn we er dan ook wel. En gerookte kip is toch wel echt iets heel anders dan kip(dij)filet gebruiken voor een salade. Toch?

Door pastasalade met kip en groenten te maken, heb je eigenlijk al gauw een complete maaltijd te pakken. Ik geef dan wel de suggestie om de salade op de zomertafel als bijgerecht te serveren, maar zelf vond ik hem ook prima als lunch of lichte avondmaaltijd.

pastasalade met kip

BBQ Chicken Pastasalade met kip koud eten of bewaren

De BBQ Chicken pastasalade is zowel koud als lauwwarm te eten. Lauwwarm komen de smaken het allerbeste tot hun recht en je zult merken dat de smaak van de barbecuesaus dan het beste naar voren komt. Maar voel je vrij om de pastasalade al van tevoren klaar te maken en in de koelkast te bewaren.

In een goed afgesloten bak is de BBQ Chicken pastasalade zeker een dag of vier goed. En hoe ideaal is het, om gewoon een bakje van deze salade mee te nemen naar je werk. Is toch lekkerder dan een bammetje met (pinda)kaas?

De pastasalade kan wel wat droger worden wanneer je deze in de koelkast bewaart. Dit kun je heel simpel oplossen door wat extra barbecuesaus door de salade te roeren, vlak voordat je hem serveert.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

pastasalade BBQ chicken
No ratings yet

BBQ Chicken pastasalade

Een lekkere pastasalade kan vaak niet ontbreken op de barbecuetafel en deze BBQ Chicken pastasalade is perfect voor de zomer. Snel klaar, goed vullend en zowel lauwwarm als koud lekker om te eten.
Porties4 – 6 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 3-4 dagen

Ingrediënten

  • 200 g penne
  • 400 g kipdijfilet – in blokjes
  • 1 rode ui – in halve ringen
  • 1 rode paprika – gegrild en in reepjes
  • 200 g mais – uit blik, uitgelekt
  • 100 g cherrytomaatjes – gehalveerd
  • peper en zout

Dressing

  • 100 ml barbecuesaus
  • 2 el mayonaise
  • 1 el peterselie

Instructies

  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en spoel af met koud water.
  • Kruid de kip met peper en zout en bak de kip in een koekenpan in 15-20 minuten gaar.
  • Meng de gekookte pasta met de kip, rode ui, gegrilde paprika, mais en cherrytomaatjes.
  • Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schenk deze bij de pastasalade in de kom. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Gang: bijgerecht, salade
Keuken: Amerikaans, Hollands
Trefwoord: bbq, bijgerecht, kiprecept, maaltijdsalade, pastasalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close