Appel-kruidnotencrumble

Tim zijn favoriete dessert is zonder twijfel appelcrumble, hoewel dat misschien nu deze appel-kruidnotencrumble is geworden. Hij is dol op die warme, zachte appelblokjes met krokante toplaag. Het liefst voorzien van een bolletje ijs (dit lekkere kaneelijs bijvoorbeeld, oef) en ik heb hem binnen hoor. Speciaal voor Sinterklaas wilde ik de toch wel vrij standaard appelcrumble een beetje opfleuren en dit deed ik met kruidnoten en koek- en speculaaskruiden. Super simpel, maar enorm doeltreffend. Door toevoeging van deze ingrediënten wordt de appelcrumble net even iets kruidiger, perfect passend bij deze tijd van het jaar vind ik. Natuurlijk is deze appel-kruidnotencrumble lekker om op tafel te zetten tijdens pakjesavond, maar het leent zich ook uitstekend om naderhand restjes kruidnoten mee op te maken. Mochten die er zijn natuurlijk…

Ik weet zeker dat de appel-kruidnotencrumble in no time op is. Onze kindjes hebben er namelijk ook hun vingers bij afgelikt.

P.S voor éxtra smaak kun je natuurlijk prima chocoladekruidnoten gebruiken voor dit recept. Ik heb wel altijd het idee dat deze iets sneller verbranden in de oven als je ze in een recept verwerkt, dus hou hier rekening mee. Zorg ervoor dat de kruidnoten niet helemaal bovenop de crumble in de ovenschaal liggen.

Mocht je het lekker vinden dan zou je eventueel ook wat peer en speculaas aan het recept kunnen toevoegen. Dan maak je de crumble meer volgens dit recept.

Appel-kruidnotencrumble

Appel-kruidnotencrumble

1.17 van 6 stemmen

Appel-kruidnotencumble

Appelcrumle is echt een publieksfavoriet, maar met een paar extra ingrediënten maak je deze appel-kruidnotencrumble speciaal voor pakjesavond. Of je gebruikt het recept om leftover kruidnoten mee op te maken natuurlijk, als die er zijn...
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Waar te bewaren afgedekt in de koelkast
Hoelang te bewaren 1 dag

Benodigdheden

  • kleine ovenschaal (15x20cm)

Ingrediënten

  • 250 g Elstar appels - in blokjes
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 3 el lichtbruine basterdsuiker
  • 100 g bloem
  • 50 g kristalsuiker
  • 50 g ongezouten roomboter - in blokjes
  • 50 g kruidnoten - grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃ boven- en onderwarmte.
  • Meng de appelblokjes met de kaneelpoeder, koek- en speculaaskruiden en lichtbruine basterdsuiker. Schep de appelblokjes in de ovenschaal.
  • Doe de bloem, kristalsuiker en roomboter in een kom en wrijf de ingrediënten tussen je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Voeg als laatste de grofgehakte kruidnoten toe en meng die nog even door het kruimeldeeg.
  • Verdeel het kruimeldeeg over de appelblokjes in de ovenschaal.
  • Bak de appel-kruidnotencrumble in het midden van de oven in 25 minuten gaar.
  • Serveer (lauw)warm met een bolletje ijs.
Gang: nagerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: appelcrumble, crumble, dessert, kruidnoten, Sinterklaas, toetjes, warme appel

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Appel-kruidnotencrumble

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close