BigMac Taco

Voor de oplettende lezers: deze BigMac Taco stond al een tijdje verborgen op Ohmyfoodness. Het was ooit een exclusief nieuwsbrief recept, maar aangezien we over zijn gegaan op een WhatsApp-kanaal, mag dit recept eindelijk de wijde wereld in.

Maar eigenlijk was dat het al, want ik merkte aan de views op het artikel dat het veelvuldig werd gevonden via Google. En dat snap ik. Dit is namelijk écht zo’n Fastfood Friday recept dat je zo snel mogelijk moet willen maken.

De taco’s hebben al het lekkere van een BigMac in zich: het vlees, de groenten, de kaas en ja, ook de saus. En dat maakt deze taco’s een hit onder iedereen. Zelfs bij mijn twee jongens want die aten er rustig een paar achter elkaar op.

BigMac Smash tacos 1

Smash Taco maken

Smach taco’s heb je de afgelopen maanden wellicht vaker voorbij zien komen op social media. Het is een ware TikTok hit geweest en dat snap ik wel. Het is makkelijk om te maken, je kunt er eindeloos mee variëren en wat mij betreft is het ook ultiem comfort food.

Om smash taco’s te maken heb je zachte mini wraps nodig, dus niet de harde tacoschelpen zoals wij ze kennen. Ik neem zelf altijd de gordita’s van Albert Heijn, maar zo langzaamaan komen er meer merken die de mini wraps verkopen.

Wat je doet bij het maken van een smash taco is een deel van het vlees over de wrap verspreiden. Doe dit in een zo dun mogelijke laag, zodat het vlees in de pan goed gaar kan bakken.

Leg de wrap vervolgens met de vleeskant naar beneden en bak dit enkele minuten tot het vlees bruin kleurt en nagenoeg gaar is. Draai de wrap dan nog even om en bak aan de onderkant nog enkele minuten zodat de wrap van die mooie randjes krijgt en het vlees via de onderkant extra gaart.

Op deze manier kun je vrijwel ieder soort Smash Taco maken die je wilt.

Big Mac Smash Taco

Voor de Big Mac Smash Taco nemen we alle ingrediënten die we ook op een Big Mac tegenkomen. Het bereiden van de Smash Taco gaat op dezelfde manier zoals ik hierboven heb beschreven: we ‘plakken’ het vlees in een dunne laag op de wrap en bakken dit vervolgens in de pan.

Op het moment dat we de wrap omdraaien, leggen we direct een plak Cheddar smeltkaas (ik noem dit altijd ‘plastic kaas’ – haha) op het vlees, zodat dit nog lekker kan smelten.

Zodra het vlees gaar is en de kaas helemaal is gesmolten, voeg ik een gesnipperd uitje, knapperige ijsbergsla en wat kleine blokjes augurk toe. Het lijkt nu al heel wat hè! Maar er ontbreekt natuurlijk nog één belangrijk ingrediënt: de Big Mac saus.

BigMac Smash tacos 2

Hoe maak je Big Mac saus?

Big Mac saus maken is helemaal niet zo heel lastig, dat kun je namelijk goed zelf doen met enkele ingrediënten. Helaas heeft McDonald’s zijn befaamde Big Mac saus nog altijd niet uitgebracht en de Amerikaanse burgersaus die je tegenwoordig in de supermarkt kunt krijgen, is gewoon nèt niet hetzelfde.

Het belangrijkste ingrediënt voor zelfgemaakte Big Mac saus is Heinz sandwichspread. Nee, dit is niet gesponsord, het is simpelweg onmisbaar voor deze saus. Ik gebruik zelf bij voorkeur de tuinkruiden variant, maar die is de laatste tijd niet heel goed meer verkrijgbaar. Mocht je de sandwichspread met tuinkruiden niet kunnen vinden, is de naturel ook prima.

De sandwichspread meng je vervolgens met mayonaise, ketchup, azijn en een beetje peper en zout. En tadaaaa, je Big Mac saus is klaar!

Als je de saus zo koud proeft zul je wellicht het idee hebben dat de smaken niet helemaal overeen komen, maar geloof mij: zodra je de saus in contact brengt met iets warms, zoals nu dus de Smash Taco’s, heb je écht het idee alsof je een Big Mac eet.

Gru-we-lijk lekker en bij deze heb ik dit recept ook weer op mijn eigen to make-lijstje gezet.

Andere favoriete Big Mac recepten

Als je OMF al langer volgt dan weet je dat ik dol ben op Big Mac recepten, gerechten die doen denken aan een Big Mac, maar het niet zijn. Ik heb er dan ook al heel wat gemaakt!

Uiteraard is er mijn Homemade Big Mac waarmee je wel de beroemde burger van McDonald’s helemaal namaakt. Maar mocht je, net als met deze BigMac Taco, willen variëren met ander soort recepten, dan moet je ook echt mijn Big Mac ovenschotel eens proberen. En als je dan toch bezig bent: de Big Mac wraps zijn ook altijd een hit hier in huis.

Kortom: je kunt eindeloos variëren.

BigMac Smash tacos 3

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Big Mac taco
5 van 6 stemmen

BigMac Smash Taco’s

Al een paar keer zag ik een ‘smash taco’ recept voorbij komen op Instagram en op YouTube. Zag er gruwelijk lekker uit en ik kon het niet laten om er een BigMac versie van te maken. Van alle BigMac-style recepten die ik tot nu toe heb gemaakt, en dat zijn er behoorlijk wat, zijn deze taco's wel mijn ultieme favoriet.
Porties8 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Hoelang te bewaren Bij voorkeur direct opeten

Benodigdheden

  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 8 mini wraps
  • 8 plakjes Cheddar smeltkaas
  • 4 augurken – fijngehakt
  • 1 ui – fijngehakt
  • 100 g ijsbergsla – fijngesneden

BigMac saus

  • 3 el Heinz sandwichspread tuinkruiden of naturel
  • 1 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 tl natuurazijn
  • peper en zout

Instructies

  • Meng het gehakt met peper en zout. Vorm 8 burgers van het gehaktmengsel en druk die op een de miniwraps.
  • Verwarm een koekenpan en leg hierin steeds de wraps met de gehaktkant naar beneden. Bak 4 minuten op hoog vuur tot het gehakt bruin is en keer daarna de wrap om. De gehaktkant ligt nu boven.
  • Leg een plakje Cheddar op het gehakt en laat de taco nog 1-2 minuten bakken.
  • Roer alle ingrediënten voor de BigMac saus door elkaar.
  • Schep zodra de BigMac smash taco uit de pan komt een lepel BigMac saus op de kaas en verdeel de augurk, ui en ijsbergsla er overheen.
  • Serveer de taco's zo snel mogelijk.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: BigMac, nieuwsbrief recept, smash taco’s, taco’s, wraps

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close