Ja hoooor, het witte aspergeseizoen is in volle gang. Een mooi moment om nieuwe witte asperge recepten met jullie te delen. Deze witte aspergetaart met gerookte zalm moet in je repertoire worden opgenomen.
Het is een snel, lekker en veelzijdig recept waar je meer groenten naar hartenlust aan kunt toevoegen en dat zowel kan dienen als lunch en lichte avondmaaltijd.
De combinatie witte asperges en gerookte zalm is wat mij betreft altijd een hit, zo ook in deze aspergetaart.
Witte asperges koken
Met witte asperges koken doe ik het liefst iedere week als het seizoen eenmaal daar is. Op Ohmyfoodness vind je inmiddels ook al ontelbare recepten waarvan ik er zometeen nog een paar met je ga delen.
Omdat witte asperges vaak zo’n formaat hebben waar je precies niets mee kunt in een normale pan, zijn er aspergepannen maar heel eerlijk: hebben we allemaal al niet genoeg kookgerei in huis?
De gouden tip is wat mij betreft om asperges in een hapjespan met deksel te koken. Daarin kun je ze in hun geheel laten liggen en voor dit recept kort voorkoken. Scheelt je weer een extra stuk van de asperges afsnijden!
Schil de asperges rondom met een dunschiller en snijd zo’n 1,5 – 2 cm van de onderkant van de asperges af. Dan zijn ze klaar om gekookt te worden.
Witte asperges recept
Dit witte asperges recept wordt toegevoegd aan een hele lijst met lekkere aspergerecepten. Ik ben er al jaren dol op en al jaren deel ik dan ook nieuwe receptinspiratie met je. Inmiddels is het lijstje met recepten die ik heb gemaakt aardig uitgebreid geworden, maar dit zijn mijn persoonlijke favorieten:
- Gnocchi met witte asperges & krokante pancetta
- Witte asperges met geraspt ei en misoboter
- Gegratineerde ovenschotel met witte asperges en beenham
- Gegrilde witte asperges met kruidenvinaigrette
- Romige Aspergesoep
Wat is jouw favoriete asperge recept?
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Witte aspergetaart met gerookte zalm
Benodigdheden
- 1 taartvorm (30cm doorsnede)
Ingrediënten
- 300 g witte asperges – geschild
- 1 vel hartige taartdeeg
- 125 g crème fraîche
- 3 eieren
- 1 tl mosterd
- 1 tl gedroogde bieslook
- 1 tl gedroogde peterselie
- 1 tl gedroogde dille
- 200 g gerookte zalm
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃ en bekleed de taartvorm met een vel bakpapier.
- Kook de witte asperges 5 minuten voor en laat ze uitlekken.
- Verdeel het hartige taartdeeg over de bakvorm.
- Klop de crème fraîche met de mosterd, eieren en gedroogde kruiden op. Breng op smaak met peper en zout en schenk het mengsel in de taartvorm.
- Verdeel de witte asperges over de taartvulling en bak de taart 25 minuten in het midden van de vorm tot de vulling stevig is en het deeg gaar.
- Snipper de gerookte zalm en verdeel deze over de taart zodra deze uit de oven komt. Serveer direct of laat afkoelen.