Witte aspergetaart met gerookte zalm
Deze witte aspergetaart met gerookte zalm is een van mijn nieuwe favoriete witte asperge recepten. Makkelijk om te maken en heerlijk voor bij de brunch, lunch of als lichte avondmaaltijd.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd35 minuten min
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht, lunch
Keuken: Hollands
Trefwoord: gerookte zalm, hartige taart, quiche, witte asperges
Servings: 1 taart (30 cm)
- 300 g witte asperges - geschild
- 1 vel hartige taartdeeg
- 125 g crème fraîche
- 3 eieren
- 1 tl mosterd
- 1 tl gedroogde bieslook
- 1 tl gedroogde peterselie
- 1 tl gedroogde dille
- 200 g gerookte zalm
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180℃ en bekleed de taartvorm met een vel bakpapier.
Kook de witte asperges 5 minuten voor en laat ze uitlekken.
Verdeel het hartige taartdeeg over de bakvorm.
Klop de crème fraîche met de mosterd, eieren en gedroogde kruiden op. Breng op smaak met peper en zout en schenk het mengsel in de taartvorm.
Verdeel de witte asperges over de taartvulling en bak de taart 25 minuten in het midden van de vorm tot de vulling stevig is en het deeg gaar.
Snipper de gerookte zalm en verdeel deze over de taart zodra deze uit de oven komt. Serveer direct of laat afkoelen.