Ik deelde laatst via Instagram Stories al een sneak peek van dit pecan pie recept met boterkoek en jullie kwijlden nog net niet over de schermen geloof ik. Ik snap het helemaal!
Ik moet eerlijk bekennen dat ik van tevoren wat twijfels had over dit recept. Jullie weten inmiddels dat ik het heerlijk vind om guilty pleasures te delen en dat mijn favoriete rubriek Fastfood Friday is. Maar over deze boterkoek twijfelde ik of het niet té erg zou zijn. Té vet, té heftig.
Die ‘onzekerheid’ ging echter al gauw het raam uit bij het zien van jullie reacties. Soms is het natuurlijk ook gewoon leuk om dingen te delen die eigenlijk ’te fout’ zijn. Toch? Ik word daar in ieder geval gelukkig van!
Pecan noten taart
Pecan noten taart is voornamelijk in Amerika heel bekend, daar wordt het pecan pie genoemd. Pecan pie kenmerkt zich door een simpel taartdeeg dat vervolgens wordt gevuld met een vulling van pecannoten, eieren, boter en suiker. Bij sommige recepten wordt er ook nog stroop aan toegevoegd.
Dat laatste heb ik ook gedaan in dit pecan pie recept met boterkoek. Ik vind het namelijk extra diepgang geven aan de smaak van de topping.
De boterkoek die onder deze pecan noten taart zit is een hele simpele boterkoek van boter, suiker en bloem. Meer heb je wat mij betreft niet nodig voor een goede boterkoek.
Ik hoef het vast niet te zeggen, dit recept staat ook niet voor niets op Fastfood Friday online natuurlijk, maar dit is een behoorlijk machtige snack. Snijd dus vooral niet al te grote punten want geloof mij: daar krijg je spijt van!
Gelukkig kun je de pecan pie boterkoek heel goed invriezen. Snijd de koek bij voorkeur alvast in kleine puntjes en vries de puntjes afzonderlijk van elkaar in. Ik leg ze meestal op een snijplank en leg dan de hele snijplank in de vriezer.
Na een paar uur zijn de punten boterkoek hard genoeg geworden om samen in een ziplockbag te bewaren. Laat de boterkoek rustig ontdooien en eet ‘m bij voorkeur op kamertemperatuur. Dan is hij het allerlekkerst.
P.S: heb je mijn artikel met de 9 lekkerste boterkoek recepten al gezien vorige week? Wat mij betreft is deze Pecan Pie boterkoek nummer 10 van dat lijstje!
Ben je nou niet zo van de pecannoten, op Ohmyfoodness staat al jaren een heel lekker recept voor een walnotentaart. Ook zeer de moeite waard om eens te proberen.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Pecan pie boterkoek
Benodigdheden
- elektrische (hand)mixer met vlinderhaak
- boterkoekvorm (25 cm)
Ingrediënten
Boterkoek
- 300 g ongezouten roomboter – zacht en van goede kwaliteit
- 100 g witte basterdsuiker
- 100 g kristalsuiker
- 300 g bloem
- snuf zout
Pecan pie
- 150 g keukenstroop
- 75 g donkerbruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 50 g boter – gesmolten
- 200 g ongebrande pecannoten
Instructies
- Vet de boterkoekvorm in met olie of boter.
- Verwarm de oven voor op 200℃ boven- en onderwarmte.
- Doe de zachte boter in de kom van de keukenmachine en voeg hier beide soorten suiker aan toe. Klop het geheel tot een romig mengsel.
- Doe de bloem en het zout in de kom en kneed het geheel tot een glad boterkoekdeeg. Verdeel het deeg over de boterkoekvorm.
- Klop voor de pecan pie de stroop met de suiker, eieren en boter op. Spatel de pecannoten erdoor en schep het beslag op het boterkoekdeeg in de vorm.
- Bak de pecan pie boterkoek in het midden van de oven in 25 minuten gaar.
- Laat de boterkoek helemaal afkoelen voordat je deze aansnijdt.
Oehh zooo fout maar zo lekker!! Op hoeveel graden moet de oven?
Staat inmiddels in het recept! :)