Pecan pie boterkoek
Het beste van twee werelden en daarmee ook direct een van de machtigste snacks die er bestaan: pecan pie + boterkoek. Vet, suiker, slecht maar ongelofelijk zaligmakend.
Voorbereidingstijd40 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Afkoelen2 uur uur
Totale tijd3 uur uur
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans, Hollands
Trefwoord: boterkoek, fastfood friday, koeken, pecan pie, pecannoten
Servings: 16 stukjes
Boterkoek
- 300 g ongezouten roomboter - zacht en van goede kwaliteit
- 100 g witte basterdsuiker
- 100 g kristalsuiker
- 300 g bloem
- snuf zout
Pecan pie
- 150 g keukenstroop
- 75 g donkerbruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 50 g boter - gesmolten
- 200 g ongebrande pecannoten
Vet de boterkoekvorm in met olie of boter.
Verwarm de oven voor op 200℃ boven- en onderwarmte.
Doe de zachte boter in de kom van de keukenmachine en voeg hier beide soorten suiker aan toe. Klop het geheel tot een romig mengsel.
Doe de bloem en het zout in de kom en kneed het geheel tot een glad boterkoekdeeg. Verdeel het deeg over de boterkoekvorm.
Klop voor de pecan pie de stroop met de suiker, eieren en boter op. Spatel de pecannoten erdoor en schep het beslag op het boterkoekdeeg in de vorm.
Bak de pecan pie boterkoek in het midden van de oven in 25 minuten gaar.
Laat de boterkoek helemaal afkoelen voordat je deze aansnijdt.