Eigenlijk had ik verwacht dat afgelopen eetweek een stuk chaotischer zou verlopen. We liepen vanaf woensdag de Avondvierdaagse met Vic en ik had verwacht dat dit zijn weerslag zou hebben op onze eetplanning, maar dat blijkt achteraf reuze mee te vallen. Ik kookte twee dagen op kantoor en kon het nodige mee naar huis nemen, dus echt thuis koken hoefde ik niet meer zoveel. Dit zorgde er ook voor dat we iedere dag op tijd aan tafel konden en dus ook weer op tijd de deur uit konden om te gaan wandelen. Uiteraard was de invloed van het zomerse weer wel duidelijk merkbaar!
Zondag
Ons avondeten van zondag bestond uit restjes. Ik had toevallig twee orzogerechten in mijn koelkast staan: Griekse Orzosalade en orzorisotto met doperwtjes. Erbij wat Zweedse balletjes.
Maandag
Maandag overdag stond ik in de keuken voor een aantal recepten en een deel aten we daarvan ’s avonds: een lekkere vegetarische pastasalade en vers stokbrood met mijn eigengemaakte kruidenboter.
Dinsdag
Dinsdag was het nog niet zó warm en dus besloot ik die avond de keuken in te duiken voor Beef Shanghai zonder pakjes. Een groot succes bij allebei onze jongens altijd, die zijn namelijk dol op noedels en gehaktballetjes.
Woensdag
Ik ging in mijn telefoon op zoek naar de foto van het eten van woensdag, maar ik geloof dat ik die helemaal vergeten ben om te maken. Wat dom! Een foto uit de oude doos dan. Deze zoete aardappelsalade hadden we eigenlijk gepland voor dinsdag, maar ik ben blij dat ik ‘m bewaard had voor de eerste echte warme dag van de week. Bovendien was de salade een prima bodem voor de eerste avond van de Avondvierdaagse!
Donderdag
Aziatische heerlijkheden op tafel donderdag. Dit had ik overigens allemaal overdag al gemaakt dus ik hoefde het alleen nog maar weer op te warmen: noedels met bosui-olie en garnalen en Vietnamese springrolls met pindadip. Heerlijk eten op zo’n warme dag.
Vrijdag
Ik had eerder deze week al een lekker zomerstamppotje gemaakt met ijsbergsla en die aten we vrijdag. Met gehaktballetjes en jus.
Zaterdag
Het avondeten van gisteren was heel simpel, prima zo voor de intocht van de Avondvierdaagse: Chinese tomatensoep en een broodje worst.
Aankomende week wordt eigenlijk een redelijk normale week met weer een normale avondplanning. Ik sta één dag in de keuken op kantoor en steek ook een dag de barbecue weer aan voor een aantal grill-recepten die in augustus online komen. Verder hebben we weinig afspraken in de agenda staan en dat is heel fijn met de vakantie in het vooruitzicht.
Fijne zondag! x
De noedel met bosui olie ziet er héérlijk uit. Staat het recept op OMF?
Nog niet, dat recept komt eraan deze zomer!