Rode bloemkool curry met cashewnoten

Als er iets is waar ik gek op ben, dan zijn het wel makkelijke eenpansgerechten, vooral als ze een beetje in de richting van comfort food gaan. Niets beter tijdens de koude maanden dan de geur van een heerlijke curry die door het huis zweeft! Deze rode bloemkool curry met cashewnoten heeft onlangs een speciaal plekje veroverd op mijn lijst van favoriete gerechten.

Pas de rode curry bloemkool aan naar het seizoen!

Hoewel ik persoonlijk een voorliefde heb voor dit gerecht tijdens de koude maanden, is rode curry bloemkool verrassend veelzijdig en kan het gemakkelijk aangepast worden aan elk seizoen. In de zomer voeg ik graag wat frisse elementen toe, zoals verse koriander of een lichte citroenspritz net voor het opdienen. Deze kleine aanpassingen verlichten de smaak, waardoor het een perfect zomers gerecht wordt.

Vegetarische bloemkool curry is zeker niet saai!

Thuis eten wij steeds vaker vegetarisch, en curryrecepten vind ik het makkelijkst om vegetarisch te maken. In deze vegetarische bloemkool curry ‘mis’ ik het vlees of de vis geen moment. Dankzij de tuinerwtjes en cashewnoten heeft het gerecht een heerlijke bite en bloemkool blijkt in een curry altijd een schot in de roos! Thuis wordt bloemkool normaal niet zo gewaardeerd, behalve door mij, maar verwerkt in een curry of pastagerecht gaat het er goed in.

Curry met cashewnoten

Als je net als ik een fan bent van rijke, kruidige smaken, dan is een curry met cashewnoten echt iets voor jou. De cashewnoten voegen niet alleen een knapperige textuur toe, maar ook een subtiele zoetheid die het scherpe van de rode curry goed balanceert. Wie houdt er nu niet van een beetje crunch in zijn maaltijd?

Ontdek de veelzijdigheid van bloemkool

Curry’s zijn ideale gerechten om restjes groenten in op te maken. Ik gebruikte deze keer bloemkool en tuinerwtjes uit de vriezer, maar mocht je bijvoorbeeld broccoli of worteltjes hebben liggen, dan kunnen die ook prima in deze curry verwerkt worden.

Wat ik zo geweldig vind aan bloemkool, is hoe goed het de smaken opneemt van andere ingrediënten. Of je het nu roostert, stoomt, of in een curry zoals deze verwerkt, bloemkool transformeert elk gerecht met zijn textuur en capaciteit om smaak op te nemen. Dit maakt het een ideale basis voor experimenten met verschillende kruiden en ingrediënten.

Rode bloemkool curry met cashewnoten is een aanrader!

Naast dat ik de bloemkool curry heel erg smaakvol vond, was het ook een gezonde maaltijd. Bloemkool zit boordevol voedingsstoffen zoals vitamine C, vitamine K en vezels. En daarnaast is het een eenvoudig gerecht die (bij mij) makkelijk bij een doordeweekse avond past! Lekker, smaakvol en gezond! Wat wil je nog meer? ;-)

Al onze curryrecepten vind je hier. We hebben er inmiddels behoorlijk wat gedeeld maar we blijven er mee variëren zoals je ziet.

Rode bloemkoolcurry met cashewnoten

No ratings yet

Rode bloemkoolcurry met cashewnoten

Comfortfood in één pan, dat vind ik het meest ideaal tijdens koude maanden. Deze rode bloemkoolcurry met cashewnoten staat binnen een half uur op tafel is warmt je zéker op.
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Waar te bewaren in de koelkast of vriezer
Hoelang te bewaren 3 dagen of 3 maanden

Ingrediënten

  • 1 el zonnebloemolie
  • 70 g rode currypasta
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1 blik kokosmelk - 400ml
  • 400 g bloemkool - in roosjes
  • 200 g tuinerwtjes - diepvries
  • 100 g cashewnoten - geroosterd
  • sap van 1/2 limoen
  • peper en zout
  • verse koriander/peterselie

Instructies

  • Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan en bak hierin de currypasta 2 minuten aan.
  • Voeg de ui en de knoflook toe en fruit deze aan tot de ui glazig begint te zien. Doe dan de bloemkool in de pan en schep dit om tot de bloemkool is voorzien van een laagje currypasta.
  • Schenk vervolgens de kokosmelk in de pan en breng dit aan de kook. Kook het geheel 15 minuten of tot de bloemkool gaar is. Voeg de laatste 10 minuten van de kooktijd de tuinerwtjes en de helft van de cashewnoten toe.
  • Breng de bloemkoolcurry op smaak met peper en zout en het sap van een halve limoen.
  • Serveer de bloemkoolcurry met pandanrijst en garneer het gerecht met de rest van de cashewnoten en verse koriander of peterselie.
Gang: hoofdgerecht
Trefwoord: bloemkoolcurry, cashewnoten, comfort food, curry, eenpansgerecht, makkelijke maaltijd, rode curry, vegetarisch

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Rode bloemkoolcurry met cashewnoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close