Nu het OH MY FOODNESS! kookboek er is, is er de afgelopen weken volop aandacht geweest voor alle guilty pleasures die ik zo graag maak. Dagblad De Stentor wist het met hun krantenkop zelfs zo te brengen alsof ik alleen maar slechte dingen eet. Dat is natuurlijk niet zo. Sterker nog, soms heb ik ook gewoon zin in een gerecht vol met groenten en weinig heftige ingrediënten. Een lekkere groentecurry bijvoorbeeld of een kom goed gevulde soep. Deze broccolisoep met orzo en pesto valt zeker onder de noemer goed gevulde soep. Ik maakte een grote pan vol op het moment dat ik zin had in een bordje gezond eten. Door orzo aan de soep toe te voegen is deze broccolisoep echt een maaltijdsoep te noemen en dus hoef je er eigenlijk niets meer bij te eten. Mocht je dat wel graag willen, dan heb je in principe genoeg aan een vers stokbroodje. Hoe dan ook, de soep is lekker als lunch en als avondeten!
Orzo?
Ik geloof eigenlijk niet dat ik nog per se hoef uit te leggen wat Orzo is, maar mocht je nog niet zo vaak op Ohmyfoodness zijn geweest: orzo is een van onze favoriete ingrediënten om mee te koken. We noemen het zelf altijd ‘pastarijst’, omdat het lang niet zo stevig is als een echte rijstkorrel, maar meer de textuur heeft van pasta. In de vorm van rijst. Snap je het nog?
In de supermarkt kun je het kopen van het merk De Cecco. Op de verpakking wordt niet het woord ‘Orzo’ gebruikt maar Riso No 74. Tegenwoordig vind je bij Albert Heijn ook het merk La Molisana; zij noemen het Orzo n° 65.
Bekijk hier al onze orzo-recepten.
Broccolisoep met orzo en pesto
Ingrediënten
- 1 ui - gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij - in stukjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 wortel - in blokjes
- 400 g broccoli - in roosjes
- 1,5 liter groentebouillon
- 100 g orzo
- 1 handvol spinazie
- 2 el pesto
- peper en zout
- Parmezaanse kaas - optioneel
Instructies
- Verhit een lepel olie in een soeppan en fruit hierin de ui, bleekselderij, knoflook en wortel goed aan.
- Voeg de broccoli toe en schep dit goed om.
- Schenk de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Kook de soep 25 minuten tot de broccoli helemaal gaar is.
- Voeg de laatste 10 minuten de orzo en spinazie toe.
- Roer de pesto door de broccolisoep en breng de soep op smaak met peper en zout.
- Serveer de soep met geraspte Parmezaanse kaas.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.