Ik beloof jullie dat dit voorlopig het laatste recept dat ik publiceer uit de februari Allerhande. I’m sorry, maar ik had jullie natuurlijk al gewaarschuwd dat ik alles lekker vond uit deze editie. Het recept dat ik vandaag met jullie deel is een echt zondagsgerecht. Het heeft weinig tijd en moeite nodig, is lekker simpel maar wel erg smakelijk. Eet het als diner met iets erbij of als lunch, deze Philly Cheese Steaks zijn zeker de moeite waard.
Philly Cheese Steaks vinden hun oorsprong in Philadelphia en het is eigenlijk niets meer dan dungesneden reepjes steak en gesmolten kaas op een broodje. Omdat het zondag was heb ik de broodjes niet zelf gemaakt maar ging ik voor afbakbroodjes.
Wat heb je nodig? (4 broodjes)
- 4 afbak pistoletjes
- 300 gram rosbief
- 8 plakjes Cheddar smeltkaas
- 2 grote uien
- 1 teentje knoflook
- ½ groene paprika
- peper en zout
- olijfolie
Eigenlijk moet je de afbakbroodjes eerst voorbakken in de oven zodat ze er straks met vulling lekker krokant uit komen. Ik had het recept niet goed gelezen Ik heb de broodjes er ongebakken met vulling in gedaan en dit zorgde voor zachte, makkelijk eetbare broodjes.
1. Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de paprika in dunne ringen en de ui in halve ringen. Hak de knoflook fijn en snijd de rosbief in dunne repen.
2. Gekarameliseerde uitjes zijn het lekkerst bij dit broodje, maar hier ben je gemiddeld 50 minuten mee bezig. Ik heb een snelle methode gebruikt dat niet exact hetzelfde resultaat geeft, maar de uitjes wel wat lekkerder maakt dan gewoon gebakken uitjes. Verhit een koekenpan en doe de uitjes zónder olie of zout in de pan. Laat om en om goed bruin bakken (hoe bruiner, hoe intenser de smaak) voordat je de olie en het zout erbij doet. Let erop dat je de uien niet laat verbranden!
3. Bak de rosbief kort (2 minuten hooguit) in een beetje olie en de knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Bak ook de paprikarepen tot ze zacht beginnen te worden.
4. Snijd de broodjes open en verdeel de rosbief eroverheen. Verdeel hier de uien en de paprika overheen. Top af met twee plakjes Cheddar per broodje.
5. Schuif de broodjes in het midden van de oven en laat zo’n 5 minuten bakken tot de kaas goed gesmolten is.
Mocht je nou niet zo’n fan zijn van Cheddar kun je uiteraard ook andere kaas gebruiken. Dit maakt de broodjes dan waarschijnlijk ook wat minder klef, maar hey we ‘koken’ nu eenmaal Amerikaans en daar is Cheddar gewoon niet weg te denken uit de keuken.
Wij vonden deze Philly Cheese Steaks érg lekker en voor mij hadden ze persoonlijk helemaal geen saus nodig. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het nog af te maken met barbecuesaus, mayonaise of sweet onion saus, maar het heeft ’t niet nodig.
Een lekker, simpel gerechtje dat je prima kunt eten als lunch in het weekend maar ook kunt serveren als avondeten. Ik raad je wel aan om er voor het avondeten nog iets extra’s bij te serveren, zeker wanneer je grote eters in huis hebt. De broodjes zijn namelijk niet enorm vullend.
Het ziet er echt zo fout uit met die gesmolten, knalgele kaas hè, haha. Lijkt me wel erg lekker!
Ziet er echt heerlijk uit, die ga ik zeker weten een keer maken! Maar heb jij gewoon plakjes (broodbeleg) rosbief gebruikt?
Ja, ik heb inderdaad gewoon broodbeleg gebruikt. Werkt prima! Wel zorgen dat je het niet te lang in de pan bakt, anders wordt het droog.
Ik eet nauwelijks vlees maar dit ziet er wel erg lekker ( en fout) uit! Toch maar eens proberen. Die knalkaas maakt alles goed:-) Wat een kleur…zo natuurlijk. Maar goed, soms mag het een keer, toch?
Typisch Amerikaans he die knalkaas haha. Zo héél af en toe lust ik het wel, maar zeker niet iedere dag. Of week…
Omnomnom! Dit ga ik binnenkort maken! Damn, het water loopt me uit de mond!
Deze zien er lekkerder uit als in de Allerhande !!!