Goedemiddag! Weer een week die voorbij is gevlogen. Een week waarin ik zonder al teveel boodschappen te doen, erg lekker heb gegeten. Dat komt ook doordat ik een paar keer niet kookte maar óf buiten de deur at (gisteravond, en dat was heer-lijk), of iets bestelde (uitzondering hoor!) of zoals wel vaker op de woensdag het geval is; een makkelijke maaltijd van de supermarkt waar ik niets meer aan hoefde te doen. Al met al komt de zomer steeds meer in m’n bol en dat zie je toch ook wel een beetje terug in het avondeten. Zo maakte ik donderdag namelijk een salade met groene aspergetips, iets wat ik de komende tijd weer vaker in mijn mandje ga slingeren. Superlekker en een goede toevoeging aan veel salades. Goed, dit was ‘m de afgelopen week:
Zondag
Het was helemaal niet de bedoeling dat ik wat zou bestellen maar de avond liep onverwachts anders dus was mijn ‘enige optie’ een portie sushi bestellen bij de sushiboer om de hoek. Ik koos voor de Chef’s Choice want ik kon niet kiezen en vind vaak alles wel lekker. Die twee met tonijn erbij mogen nooit ontbreken bij een sushi-sessie. Heel lekker!
Maandag
Ik ben best wel fan van Ottolenghi omdat zijn recepten vaak niet veel nodig hebben en door hele goede combinaties heel lekker zijn. De geroosterde bloemkool hierboven maak ik wel vaker en blijf ik een topper vinden. Bordje was binnen no-time leeg.
Dinsdag
Je ziet het goed; een pokébowl. Was natuurlijk alweer even geleden hè? Zodoende, had er weer zin in. Lekker met geroosterde kip, mango, komkommer, radijsjes, chilisaus, sojasaus en sesamolie.
Woensdag
Vaak realiseer ik me op dinsdagavond laat pas dat ik voor woensdag ook had moeten koken en dat blijkt dus echt niet te werken. Het is gewoon veel werk en die tijd heb ik op een doordeweekse avond vaak helemaal niet als ik ook nog wil trainen of iets anders wil doen. Los daarvan heb ik er ook niet altijd zin in dus soms kookt Tobias op woensdag en neemt dan een bakje mee voor me naar de Barbell Club. Ik had echter niks voorbereid dus Tobias fixte wat voor zichzelf en ik reed in Meppel naar de AH voor een lekkere salade. De Jumbo is een stuk dichterbij daar maar daar vind ik het aanbod wat saai.
Donderdag
Dit bordje eten stond niet in mijn planning maar ik bedacht het toen ik de ingrediënten in onze koelkast zag liggen. Zo klaar en ook nog eens heel lekker; een salade van gebakken aspergetips, met rucola, gerookte kip, feta en een truffelmayo dressing.
Vrijdag
Ik zag dat ik nog zoete aardappelen had dus ik sneed er twee tot blokjes, samen met wat tomaten en een aubergine. Wat kruiden erover, balsamico, peper en zout en in de oven geknald voor een half uurtje. Altijd goed dit!
Zaterdag
Gisteravond aten we met vier vrienden bij Myagi & Jones in Arnhem, dikke aanrader hoor! Hierboven een kleine impressie van al het heerlijks dat voor bij kwam. Hele goede sushi, sashimi, buikspek en nog veel meer. Íets teveel gegeten had ik ;-)
Vandaag ga ik een wijnspijs arrangement doen, samen met een vriendin in Arnhem. Van 12 tot 17u wandelen we naar 6 verschillende restaurants voor een hapje en een drankje. Ik ben erg benieuwd, je kunt ons volgen op de Insta stories van OMF!
Of ik vanavond nog veel honger heb vraag ik me dus af, maar voor de rest van de week moet er nog wat verzonnen worden. Zien we vanavond wel weer.
Fijne zondag!