Ondanks dat het echt warme weer nog even op zich laat wachten, gaat een lekker ijsje er nog wel in. Althans, bij mij. Schepijs is lekker en waterijs ook, maar vaak zijn hier nog zoveel suikers en andere ingrediënten aan toegevoegd en dat maakt het zo lekker. Gezond is het niet bepaald en dus vond ik het tijd om wat te experimenteren. Naar aanleiding van één van de vele kookprogramma’s op tv, heb ik zelf ijs gemaakt!
Zomerfruit ijs
Lekker en verantwoord ijs, gemaakt van heerlijk zomerfruit.
Benodigdheden
- blender en/of keukenmachine
- kleine cakevorm
Ingrediënten
- 125 g ingevroren fruit
- 250 ml magere of volle yoghurt
- 1 tl suiker
- 4 el honing
- 1 b verse munt
Instructies
- Doe de yoghurt, de honing, de munt, de suiker en het fruit in de blender en blend het tot het een lekker papje is. De dikte is afhankelijk van welke yoghurt je gebruikt.
- Voeg de suiker en de honing toe.
- Wanneer je alles goed geblend hebt stort je het mengsel in een cakevorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel.
- Zet nu het ijs minimaal 4 uur in de vriezer.
- Haal het ijs 15 minuten voordat je het gaat eten uit de vriezer. Dan is het snijdbaar.
- Serveer er voor de variatie nog wat vers fruit bij en smullen maar!
Ziet er lekker uit zegg!! enn een leuk artikel!
Ja dat doen wij ook wel eens, super lekker.
Tip om geld te besparen trouwens. Het is zomer dus trek een keer naar de markt en zoek aanbiedingen. Ik had laatst bijv ergens 6 mango’s voor 1 euro. Die zijn wel super rijp, maar dan moet je ze gewoon thuis schoonmaken, in blokjes snijden en invriezen. Veel goedkoper als diepvriesfruit van bijv de AH.
Om het helemaal gezond te maken moet je het doen met: kokosmelk, ingevroren vruchten en een banaan, zonder suiker en andere troep: lekker puur. Heerlijk!
Hmm klinkt ook wel lekker inderdaad, alleen ben ik niet zo’n fan van kokos!