Zomerfruit ijs
Lekker en verantwoord ijs, gemaakt van heerlijk zomerfruit.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd4 uur uur
Totale tijd4 uur uur 10 minuten min
Gang: bijgerecht, nagerecht, tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: ijs, recept, toetje, zomerfruit
Servings: 4 porties
- 125 g ingevroren fruit
- 250 ml magere of volle yoghurt
- 1 tl suiker
- 4 el honing
- 1 b verse munt
Doe de yoghurt, de honing, de munt, de suiker en het fruit in de blender en blend het tot het een lekker papje is. De dikte is afhankelijk van welke yoghurt je gebruikt.
Voeg de suiker en de honing toe.
Wanneer je alles goed geblend hebt stort je het mengsel in een cakevorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel.
Zet nu het ijs minimaal 4 uur in de vriezer.
Haal het ijs 15 minuten voordat je het gaat eten uit de vriezer. Dan is het snijdbaar.
Serveer er voor de variatie nog wat vers fruit bij en smullen maar!