Haverrozijnenkoekjes? Dat klinkt misschien niet zo lekker. Klinkt het beter als ik zeg; Oatmeal and raisin cookies? Een bekend koekje in Amerika, je kunt er ook veel recepten voor vinden. Hier vind je mijn recept, niet te moeilijk en de meeste dingen zullen wel in je keuken hebben staan. Echt gezond is het koekje natuurlijk niet, maar door de haver en rozijnen is het toch een gezonder alternatief dan chocolade, bijvoorbeeld!
Haverrozijnenkoekjes
Haverrozijnenkoekjes maak je makkelijk zelf met ingrediënten die we allemaal wel in huis hebben.
Benodigdheden
- oven
- bakplaat met bakpapier
Ingrediënten
- 70 g boter
- 50 g bruine suiker
- 50 g basterd suiker - (je kunt natuurlijk ook de bruine suiker vervangen door basterd suiker, 100 gram in totaal dus)
- 200 g haver - in sommige supermarkten te koop als (rolled) oats
- 1 ei
- snufje zout
- ½ tl bakpoeder
- snufje kaneel
- 75 g bloem
- 75 g rozijnen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190°C en leg een bakplaat met bakpapier klaar.
- Meng de boter en suiker tot een crème-achtig geheel en mix het ei erdoor.
- Meng de droge ingrediënten (bloem, kaneel, bakpoeder, zout) kort door elkaar en meng dit met een spatel tot een deeg.
- Spatel de haver en de rozijnen erdoor tot deze mooi verdeeld zijn in het deeg.
- Vorm koekjes van ongeveer een eetlepel groot en druk deze iets plat. Leg ze niet te dicht bij elkaar, want ze zullen wat uitlopen in de oven.
- Bak de koekjes ongeveer 10 minuten. Laat ze afkoelen en smullen maar!
Jummie, lekker!
Ze lijken me nog lekker ook!
Jammer dat ik niet zo van rozijnen hou, maar verder lijkt het me lekker.
Hm, dit ga ik eens uitproberen!