Haverrozijnenkoekjes
Haverrozijnenkoekjes maak je makkelijk zelf met ingrediënten die we allemaal wel in huis hebben.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Bakken, haver, koekjes, oatmeal, rozijnen
Servings: 25 koekjes
oven
bakplaat met bakpapier
- 70 g boter
- 50 g bruine suiker
- 50 g basterd suiker - (je kunt natuurlijk ook de bruine suiker vervangen door basterd suiker, 100 gram in totaal dus)
- 200 g haver - in sommige supermarkten te koop als (rolled) oats
- 1 ei
- snufje zout
- ½ tl bakpoeder
- snufje kaneel
- 75 g bloem
- 75 g rozijnen
Verwarm de oven voor op 190°C en leg een bakplaat met bakpapier klaar.
Meng de boter en suiker tot een crème-achtig geheel en mix het ei erdoor.
Meng de droge ingrediënten (bloem, kaneel, bakpoeder, zout) kort door elkaar en meng dit met een spatel tot een deeg.
Spatel de haver en de rozijnen erdoor tot deze mooi verdeeld zijn in het deeg.
Vorm koekjes van ongeveer een eetlepel groot en druk deze iets plat. Leg ze niet te dicht bij elkaar, want ze zullen wat uitlopen in de oven.
Bak de koekjes ongeveer 10 minuten. Laat ze afkoelen en smullen maar!