Sab’s Eetoverzicht week 25-2025

Op de socials gaan de meningen over en weer: waar de een geniet van het heerlijke zomerse weer (IK!), gruwelt een ander ervan. Ik ben dol op deze temperaturen en de hoeveelheid zon en dat is direct ook altijd te zien in mijn eetplanning. Hoewel, van een echte eetplanning was afgelopen week niet echt sprake, ik keek per dag een beetje waar we zin in hadden.

Het waren veelal simpele maaltjes met maar weinig ingrediënten, want hoewel ik hou van het zomerweer, is de echte zin om te koken dan wel altijd een eind te zoeken. Desalniettemin word ik heel blij van het eetoverzicht van deze week. Ik zou het zo nog een keer exact zo doen.

IMG 2760

Zaterdag

De eetweek begon al top. Ik had afgesproken met een vriendin en van Jean Bâton kreeg ik eerder in de week een fantastisch pakket thuisgestuurd. Hierin zaten onder andere ingrediënten voor een steak sandwich, dus die besloten we zaterdag te maken. Stelde niet teleur! Hun nieuwe spicy truffel mayo is echt top. Voor erbij maakten we een simpele tomaten/burrata salade. Ideaal zomermaaltje.

IMG 2780

Zondag

De kinderen waren bij hun vader dit weekend, dus voor mezelf deed ik lekker makkelijk. Ik kocht verse ravioli met een vulling van ricotta, deed daar burrata, extra vergine olijfolie, een heerlijke kruidenmix en wat verse basilicum bij en ik vond het perfect.

IMG 2773

Maandag

Die spicy truffel mayo beviel me wel en ik had er weer zin in maandag, dus bedacht ik er een pokébowl bij. Eentje met niet al teveel poespas, want er moest nog gesport worden in de avond. Ik maakte de pokébowl met wortel (lag nog in de koelkast), komkommer en geflambeerde zalm.

IMG 2799

Dinsdag

Op dinsdag stond ik in de keuken en een van de gerechten diende als ons avondeten. Het is spaghetti in een knoflook-yoghurtsausje met gepofte tomaatjes. Lekkerder als je het vers eet eerlijk gezegd, maar het smaakte opgewarmd ook nog wel ok. Het recept hiervoor komt binnenkort online!

IMG 2806

Woensdag

Al twee dagen hadden we een soort verkapt kinderfeestje in de tuin met alle vriendjes van de jongens die kwamen spelen na schooltijd. Súper gezellig. Gezien de hoge temperaturen hadden we allemaal niet zoveel zin in ingewikkelde maaltjes, dus voor de woensdag maakte ik panzanella met mozzarella en vijgenbalsamico en erbij aten we een broodje kipburger.

Donderdag

Donderdag toog ik af naar het mooie Nijmegen om in de Foodies Studio een 3-gangen Airfryer workshop te geven voor het team van Russell Hobbs, inmiddels al drie jaar mijn vaste partner. De deelnemers mochten zelf aan de bak met mijn Airfryer recepten en we aten het gezellig met z’n allen op. Het menu was als volgt:

  • Voor: gazpacho met knoflook-kruidenstokbrood
  • Hoofd: feta pasta met olijven, krokante kip parmezaan en courgette caprese
  • Na: Airfryer S’Mores met koekjes om te dippen en rood fruit
IMG 2879

Vrijdag

Het oudste kind ging uit school naar een kinderfeestje en ik bracht de hele middag door met mijn jongste. Ik liet hem kiezen wat we zouden doen voor het avondeten en dat werd ‘poffertjes en pizza!’. Beloofd is beloofd…

De laatste kookdagen voor de zomervakantie staan op de planning aankomende week. We vertrekken over ongeveer 3,5 week naar Italië en als het goed is heb ik dan alles t/m eind augustus gemaakt en ingepland. Aankomende week kook ik dus nog, de weken die nog over zijn besteed ik aan alles uitwerken en inplannen.

Verder is het hier avondvierdaagse aankomende week, dus ik verwacht wederom hele simpele maaltjes. Veel tijd om te eten hebben we namelijk niet ’s avonds.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close